Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 43 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.06 23:35 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 23:45
Viestit: 51
Paikkakunta: Vantaa
oisiko kellään joulutorttuohjetta, mutta ei sitä joka on allergialistan filesissä sillä se ei käy toistaseksi. Tai siis saanko aikaseksi torttuja seuraavista aineista? : riisi, tattari, sokeri, sininen keiju, ja ehkä psyllium,hiiva etc. hilloksi tulee lakkaa.

_________________
Tessa (dieettaa), Pietari 5/05 astma(äm sekä n. 20 ruoka-ainetta) ja Sinituuli 6/03 astma(pois:muna,soija,vehnä,ohra,ruis,valkopippuri,korianteri,omena,päärynä,paprika,porkkana,tomaatti,peruna raj.)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.12.06 1:34 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 22:26
Viestit: 1664
Paikkakunta: Tampere
minä mielestäni tein viimejouluna kookosrasva-riisijauho-luumuhillo torttuja aivankuin voi-vehnäjauho-luumulillokin... Samoin Paraisten piparit tuli hyvin kookosrasvalla ja riisijauholla (ja oli leivottavia :))..

_________________
-08 muutamia esim kana ja riisi, imetetty 3½v.
-05 imetysdietattu 2½v min. possulla ja quinoalla
-03 useita kymmeniä allergisoivia, nyt sopii, id 10kk
-01 muutamia allergioita ollut, id 1v3kk


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.12.06 0:07 
Poissa

Liittynyt: 26.11.06 22:11
Viestit: 276
Paikkakunta: Tampere
Laitan tän tuolta munattomista tännekin:

Lahdelman leipomo tekee vamista munatonta piparitaikinaa

http://kaura.blogspot.com/2006/12/munat ... l#comments Lainaus:
Lahdelman leipomon viritys nimeltään Piparkakkutaikina (aika yllättävä nimi). Löysin sen kylmäaltaasta (ei pakaste-) Tampereen Stockalta leipomotuoteostaston liepeeltä.

_________________
Laurenzia sekä Olli 6/05 (astma, rotaatioruokavalio 2vk, neocate menee edelleen, hypokortisolismi, neurologisen kehityksen erityispiirteet)

Isosisko siitepölyallergikko


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.12.06 0:45 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 23.11.06 0:11
Viestit: 78
Marikki kirjoitti:
Elsi193 kirjoitti:
voisitko kirjoittaa bataattilaatikon tännekin :), minä tosin en ilmeiseti sitä tee, mutta joku voisi kaivata...


Oli puhetta, ettei noita ohjeita saisi siirtää tänne ilman tekijöiden lupaa, joten siksi en halunnut sitä tänne laittaa... Helpostihan se tuoltakin löytyy. En kyllä tiedä, onko yksittäisen reseptin osalta oikeasti väliä, vaikka sen kopioisi?


Mä kopioin sen, kun olen sen allergialistan filesiin laittanutkin. :)


Bataattilaatikko

1-2 bataattia (n. 1 kg)
2 dl tattari/hirssi/kaurasuurimoita tai riisiä
5 dl bataatin keitinlientä
n. 1 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
2 rkl öljyä/margariinia

Keitä bataatti niukassa vedessä kypsäksi, ota keitinvesi talteen.
Soseuta bataatti. Keitä tattarisuurimot kypsiksi.
Sekoita bataattisose, suurimot, öljy/sulatettu margariini, siirappi ja
keitinliemi. Kaada uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti.


Bataatin voi korvata esim. porkkanalla. Suurimoina voi käyttää sopivaa viljaa.
Öljyn/margariinin voi jättää mainiosti pois, samoin siirapin voi korvata esim.
sokerilla.
Keitinlientä kannattaa lisätä pienissä erissä sen verran, että seos on löysää ja
puuromaista, mutta ei kuitenkaan liian löysää. :)

_________________
Katja, Anni 03/03 (syö jo melkein kaikkea), Juho 06/06 (riisi, kaura, kukkakaali, parsakaali, possu, rypsiöljy, päärynä, ananas-Yosa) ja maha l.a. 10/08


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.12.06 0:56 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 23.11.06 0:11
Viestit: 78
Laitanpa samalla vielä allergialistan filesistä sinne laittamani piparkakkureseptin. Tehtiin niitä tänään Annin kanssa tattarijauhoista ja hyviä tuli. :D Taikina kannattaa käyttää pakastimessa ja kaulia vähän kohmeisena, niin ei mene hermot kovin pahasti. :wink:

Piparkakut

100 g maidotonta margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
3-4 dl hienoja riisijauhoja tai tattarijauhoja
1 tl soodaa

Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri. Sekoita joukkoon
jauho-soodaseos. Taikina saa olla pehmeää. Laita
jääkaappiin kovettumaan. Kauli jauhoja apuna käyttäen
pieni pala kerrallaan. Ota paloja muotilla. Paista 200
C n. 8 min.

_________________
Katja, Anni 03/03 (syö jo melkein kaikkea), Juho 06/06 (riisi, kaura, kukkakaali, parsakaali, possu, rypsiöljy, päärynä, ananas-Yosa) ja maha l.a. 10/08


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.12.06 23:16 
Poissa

Liittynyt: 23.11.06 0:57
Viestit: 36
Bataattilaatikoiden ohjeita löytyy hakusanalla erilaisia. Me ollaan suosittu viljatonta, johon tulee maitoa, rasvaa, bataattia ja mausteita. On hyvän ja pehmeän makuista.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Menee OFF TOPIC
ViestiLähetetty: 12.12.06 2:50 
Poissa

Liittynyt: 23.11.06 12:29
Viestit: 110
Paikkakunta: Helsinki
Marikki kirjoitti:
Elsi193 kirjoitti:
voisitko kirjoittaa bataattilaatikon tännekin :), minä tosin en ilmeiseti sitä tee, mutta joku voisi kaivata...


Oli puhetta, ettei noita ohjeita saisi siirtää tänne ilman tekijöiden lupaa, joten siksi en halunnut sitä tänne laittaa... Helpostihan se tuoltakin löytyy. En kyllä tiedä, onko yksittäisen reseptin osalta oikeasti väliä, vaikka sen kopioisi?


Menee OFF TOPIC, mutta:
Eikös kopiosuoja koske vain reseptikokelmia, ei yksittäisiä reseptejä?
http://kemppinen.blogspot.com/2006/01/resepti-on-suojaton.html

_________________
Poika 11/05 Allergiat ja sopivat ruoka-aineetPoika 01/07 ei allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Piparit: Hirssi, peruna ja sokeri, ei nostatusainetta
ViestiLähetetty: 12.12.06 15:26 
Poissa

Liittynyt: 26.11.06 22:11
Viestit: 276
Paikkakunta: Tampere
Ollin Ruskeat piparit:

1dl (aamulta tähteeksi jäänyttä ) puuroa
2rkl tummaa siirappia (HUOM Vaaleassa Ohraa!)
1 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl pakasteperunasoseainesta
ripaus suolaa
1-2 tl öljyä
n 1 dl hirssijauhoja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
Sekoita aineet taikinaksi (n puuron paksuista, EI piparitaikinan tapaan jäykkää)
Levitä taikina lusikalla pellille 3-4 mm paksuiseksi levyksi.
Paista levyä 6 min

Otettuasi levyn uunista ota siitä heti sen ollessa vielä lämmin muotilla pipareita.
Syö reunat :D

Ovat ihan hyviä,sekä maultaan että rakenteeltaan. onnistunevat myös millä tahansa kasvissoseella ja viljalla (puuro + jauho). Tärkkelys ei liene pakollinen, mutta parantaa rakennetta.

_________________
Laurenzia sekä Olli 6/05 (astma, rotaatioruokavalio 2vk, neocate menee edelleen, hypokortisolismi, neurologisen kehityksen erityispiirteet)

Isosisko siitepölyallergikko


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: joulutorttuohje luont gluteenittomista Semperin jauhoista...
ViestiLähetetty: 13.12.06 1:35 
Poissa

Liittynyt: 01.12.06 1:43
Viestit: 5
tai vastaavista KIITOS


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.12.06 3:02 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 22:26
Viestit: 1664
Paikkakunta: Tampere
joulutorttu (noin ja muistista)

sama taikina kuin voitaikina mutta voin tilalla vaikka kookosrasva ja vehnäjauhojen tilalla vaikka riisijauho... hyvin toimi :)

_________________
-08 muutamia esim kana ja riisi, imetetty 3½v.
-05 imetysdietattu 2½v min. possulla ja quinoalla
-03 useita kymmeniä allergisoivia, nyt sopii, id 10kk
-01 muutamia allergioita ollut, id 1v3kk


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.12.06 11:50 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 21.11.06 21:43
Viestit: 1029
Paikkakunta: Tuusula
Ajattelin yrittää bataattilaatikkoa tämmöisellä, perunalaatikosta muutetulla ohjeella:


Imelletty bataattilaatikko
2 kg bataattia
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 rkl voita


Keitä pestyt bataatit kypsiksi ja soseuta heti. Lisää vehnäjauhot ja sekoita huolella. Peitä seos pyyheliinalla ja jätä huoneenlämpöön imeltymään yön yli. Lisää maito, siirappi, suola sekä rasva pieninä nokareina. Kaada seos huolellisesti voideltuun isoon uunivuokaan tai kahteen pienempään. Päälle siirappiraitoja sekä muutama voi nokare. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 2 tuntia.
(Ei kuohunut kypsennyksen aikana, kuten perunalaatikko)

En tiedä miltä tuo maistuu, joulun jälkeen voin kertoa :lol:

_________________
Johanna (ALLERGIAT )ja Simo 221204 koivuallergia, siitepölykauden astma, entinen superallergikko. Veljet Leevi 1/00 ja Ossi 6/01 sekä Salla 10/2010.


Viimeksi muokannut Vimmaliini päivämäärä 20.12.06 22:52, muokattu yhteensä 1 kerran

Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.12.06 11:54 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 21.11.06 21:43
Viestit: 1029
Paikkakunta: Tuusula
Ja maksalaatikon tämmöisellä ohjeella:

Maksalaatikko

Riisipuuro:
2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
3 tl suolaa
5 dl maitoa tai riisimaitoa (itse teen riisimaitoon)

250 g jauhettua maksaa (käytin broilerin)
1 1/2 dl rusinoita
4-5 rkl siirappia
50-100g voita eli margariinia

Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä maito, maksa, rusinat ja siirappi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja laita muutama voinokare pinnalle. Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.

_________________
Johanna (ALLERGIAT )ja Simo 221204 koivuallergia, siitepölykauden astma, entinen superallergikko. Veljet Leevi 1/00 ja Ossi 6/01 sekä Salla 10/2010.


Viimeksi muokannut Vimmaliini päivämäärä 20.12.06 22:54, muokattu yhteensä 1 kerran

Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.12.06 14:15 
Poissa

Liittynyt: 13.12.06 13:57
Viestit: 127
Katjalle suurkiitos piparireseptistä! Pitää ehdottomasti kokeilla riisijauhoilla.

Meillä siis kaksi pientä moniallergista, ja kiva olisi heidänkin saada edes jouluna jotain herkkuja.

Tyttöjen joulumenussa tulee olemaan ainakin:

Kalkkunaa (suolattu rulla, ei mausteita)
Porkkanalaatikkoa (munan korvaan riisijauhoilla)
Perunaa
Salaatti-kurkku -salaattia
Jälkiruoaksi kehittelen jotakin luumusta ja sitten teen niitä pipareita.

Ja riisipuuroa (riisimaitoon) ja luumukeittoa aamu-/ välipalaksi.

_________________
Saara (8/2005) ja Lotta (8/2005): allergiaa mm. maito, soija, vehnä(?), kala. Saaralla astma (Flixotide,Ventoline ja Singulair), samoin Lotalla (Pulmicort, Ventoline ja Singulair)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.12.06 15:22 
Poissa

Liittynyt: 29.11.06 18:54
Viestit: 999
Paikkakunta: Pirkanmaa
Katjalta kysyisin tosta piparkakkutaikinasta (margar, sokeri, siirappi, jauho ja sooda), että pysyykö piparit muodossaan uunissa? Kokeilin niitä tänään ja maultaan ovat ihan hyviä, mutta ne levisivät uunissa lähes "pitsipikkuleiviksi". Onkohan taikinani ollut liian löysä? Tein sen maissijauhosta ja neljäsosa oli maissitärkkelysjauhoa, kun maissijauhot loppui kesken. Vai onkohan siinä osasyy leviämiseen?

_________________
Allerginen äiti, Esikoinen 3/02 ja Juniori 1/06 ja kaikilla ruoka-aine-, eläin- ja siitepölyallergioita.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.12.06 16:15 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 23.11.06 0:11
Viestit: 78
valtteri kirjoitti:
Katjalta kysyisin tosta piparkakkutaikinasta (margar, sokeri, siirappi, jauho ja sooda), että pysyykö piparit muodossaan uunissa? Kokeilin niitä tänään ja maultaan ovat ihan hyviä, mutta ne levisivät uunissa lähes "pitsipikkuleiviksi". Onkohan taikinani ollut liian löysä? Tein sen maissijauhosta ja neljäsosa oli maissitärkkelysjauhoa, kun maissijauhot loppui kesken. Vai onkohan siinä osasyy leviämiseen?


Mulla piparit on pysyny kasassa ihan tuollakin pienemmällä jauhomäärällä. Olen käyttänyt tattarijauhoja, kun se on ainoa Annille sopiva. Jos jauhoja laittaa liikaa, niin sitten pipareista tulee niin kovia, että seinään heittämällä tulee seinään reikä. :wink: Siksi olen jättänyt vähän löysemmän puoleiseksi. Maissijauhoilla en ole kokeillut, mutta luulisi niiden käyttäytyvän suurinpiirtein samalla tavalla. Voiskohan se maissitärkkelys olla syyllinen? Musta ei nyt ollut oikein apua. :oops:

_________________
Katja, Anni 03/03 (syö jo melkein kaikkea), Juho 06/06 (riisi, kaura, kukkakaali, parsakaali, possu, rypsiöljy, päärynä, ananas-Yosa) ja maha l.a. 10/08


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 43 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com