Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 21 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Mene sivulle Edellinen  1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.09.09 22:54 
Poissa

Liittynyt: 30.10.07 0:28
Viestit: 205
Paikkakunta: Mäntsälä
Täällä myös käytetty fibrexiniä korppujauhojen tilalla ja siihen vielä vähän tapiocatärkkelystä joukkoon, niin hyvin pysyy kasassa. Tuo tapioca toimii tosi hyvin monessa leipomuksessa ja kastikkeessa!

_________________
Poika 05/07 -allergiaa, refluksia ja astmaa. Ruokavalio lähes vapautettu kesällä -10.
Tyttö 05/09 allergiaa, refluksia, astmaepäilyä. Sopivia Nutrilon soija, quinoa, poro, banaani, rypsiöljy, kukkakaali, kurkku, amarantti, maissi.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.09.09 23:24 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 22:26
Viestit: 1664
Paikkakunta: Tampere
Siis en nyt ymmärrä... kun minä en ole viel ikinä koskaan milloinkaan käyttänyt lihapulliin tai pihveihin kuin lihaa ja suolaa (ja mausteita...). Ei siinä mitään ongelmaa ole.

Voisitteko sivistää tietämätöntä mikä niissä on ongelmana, siis lihapullissa ja pihveissä, ilman lisäaineita?

Tänään viimeksi paistoin hampurilaisiin pihvejä pinon, possua ja suolaa...

_________________
-08 muutamia esim kana ja riisi, imetetty 3½v.
-05 imetysdietattu 2½v min. possulla ja quinoalla
-03 useita kymmeniä allergisoivia, nyt sopii, id 10kk
-01 muutamia allergioita ollut, id 1v3kk


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.12.10 23:54 
Poissa

Liittynyt: 09.07.09 13:24
Viestit: 266
jos haluaa lihapullia ilman maitoa, vehnää ja munaa... ja kuitenkin muuta kuin pelkkää suolaa, voi kokeilla esim.

jauheliha
sipuli kuutioituna
ketsuppia muutama rkl
sinappia pari tl
mustapippuria pari tl
suolaa pari tl
basilika pari tl

kunnolla sekoitetllaan taikina..
tuntuman mukaan nuo mausteet, voi laittaa enemmänkin tai lisätä jotain tai jättää pois..

ketsupin sijasta voi laittaa myös tuntuman mukaan tomaattimurskaa. pitää kokeilla nuo määrät, en oo itse tehny ku ketsupista, mut oon nähny ohjeita joíssa tomaattimurska.



toinen vink, vink:

tee tästä taikinasta murekkeita, tai jauhelihiapötköjä tai "taskuja".. sisään mitä tahansa sopivaa, esim. suolakurkkua, juusto, salamia (näin epäterveellisenä versiona, jos vaikka aikuisille herkkuna...) tai juusto, paprikaa.. mitä nyt ite tykkää, oliiveja tms.

paisto 200-225 20min-puol tuntia...


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.12.10 16:57 
Poissa

Liittynyt: 16.08.07 14:09
Viestit: 2041
Paikkakunta: Orivesi
Minäkin olen tehnyt pelkästä possun jauhelihasta ja sipulista. Ei tule yhtään kovia vaan mehukkaita ja itsekin niitä söin tytön kanssa, joskus lisäsin omiini suolaa ja pippuria mutta maistui hyvin ilmankin :D


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.12.10 13:07 
Poissa

Liittynyt: 18.11.07 17:58
Viestit: 376
Paikkakunta: Kerava
Tein eilen lihapullia kalkkunanjauhelihasta. Tuli hyviä.

400 g kalkkunanjauhelihaa
n. 120 g bataattisosetta (tai perunaa, cassavaa, jamssia tms....)
loraus vettä
3/4 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä (tai muuta öljyä, joka käy)


Aineet sekaisin, pyöritin noin 25 lihapulllaa, mahtuu yhdelle uunipelliliselle. 225 astetta 15 min. Battaatti antoi makua hyvin. Mies ja vanhempi poikakin tykkäsivät.


Tein myös lihapullia broilerinjauhelihasta:

400 g broilerinjauhelihaa
½ dl vettä
1½ rkl tapiokatärkkelystä (joka on siis cassavasta= maniokki)
4 rkl rypsiöljyä
3/4 tl suolaa


Aineet hyvin sekaisin, jotta tärkkelys sekoittuu. 25 lihapulllaa. 225 astetta 15 min.

_________________
poika 1/07 ent. maitoallergikko
tyttö 8/08 ei korviketta, bataatti, puhdaskaura, luumu ja ruusunmarja-omena, rypsiöljy ja 5 lihaa + 6 ruokaa 2 rkl annoksella/pvä . Lisäksi kalkki, vitkiv, Vitol-tipat, Rela, Losec Mups, Gaviscon, Zyrtec ja Lomudal Gi


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.03.11 0:29 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Mä olen turvottanut kaurahiutaleita kaurakermassa ja sekottanut ne jauhelihan joukkoon, tulee pehmeämpää ja mureampaa. Jos käyttää puhdaskaura hiutaleita ja Oatly kaurakermaa niin sopii kotim. viljattomaan (jos siis kaura käy), maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon :D

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 21 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Mene sivulle Edellinen  1, 2

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com