Hyvää kaulittava taikina tässä perässä. En muista, mistä olen reseptin kopioinut, saattaa hyvinkin löytyä noista Pirkanmaan allergialiitonkin ohjeista.
SYDÄNKEKSIT
200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
2 dl tattarijauhoja
2 dl maissijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vettä
Vatkaa sulatettu margariini, sokeri ja siirappi. sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja kaada vesi joukkoon. Anna viilentyä jääkaapissa. Alusta taikina maissijauhoilla, kunnes se on sopivan tiivistä kaulittavaksi. Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja ota muotilla pipareita. Paista 8-10 minuuttia 180 asteessa.
Halutessa voi keksin päälle levittää esim. Saarioisten omenamarmeladia ohuelti, ja painaa toisen pikkuleivän marmeladiin kiinni (& sivellä päälle sokerivesikuorrutusta ja mahdollisesti muuta koristetta). Nämä kerrospikkuleivät voi laittaa jääkaappiin, jossa ne muutamassa tunnissa tai yön yli pehmenevät sopivasti.
|