Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: maidoton kakunpäällinen hakusessa
ViestiLähetetty: 07.03.09 11:00 
Poissa

Liittynyt: 01.03.09 9:24
Viestit: 35
kaksivuotis synttärit lähestyy ja pitäisi löytää kakkuun sopiva koristus.allergioina maito,soija,kaura,tuoreet hedelmät (käy vesi ja hunajameloni,banaani)tuoreet vihannekset (kurkku käy)kala joskin kakkuun sitä nyt tuskin tulee :D kiitollisena ohjetta odottava äiti


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.03.09 11:18 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 22:26
Viestit: 1664
Paikkakunta: Tampere
http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/cate ... TELUVINKIT

aika alhaalla vaahtokarkkikuorrute

_________________
-08 muutamia esim kana ja riisi, imetetty 3½v.
-05 imetysdietattu 2½v min. possulla ja quinoalla
-03 useita kymmeniä allergisoivia, nyt sopii, id 10kk
-01 muutamia allergioita ollut, id 1v3kk


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.03.09 13:41 
Poissa

Liittynyt: 01.03.09 9:24
Viestit: 35
kiitos näyttääpä herkulliselta


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.03.09 19:35 
Poissa

Liittynyt: 23.04.08 15:10
Viestit: 2320
Minä löysin kaupasta maidotonta ja gluteenitonta suklaata, meinaan kokeilla suklaakuorrutusta...sulatan suklaan ja ehkä sekaan sinistä keijua. Tätä en siis olevielä kokeillut, kun synttärit vasta muutaman viikon päästä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.03.09 23:14 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 22:26
Viestit: 1664
Paikkakunta: Tampere
kyllä tosiaan maidottomia viljattomia soijattomia suklaita on useitakin, meille ei vaan keijut sovi, mutta kookosrasvalla olen karkkeja tehnyt Jouluksi... Mutta... kantsii laitta sokeria sekaan runsaalla kädellä... (Ja maistaa suklaata ensin. Plamilit maistuuainakin niin tyhmille jo levyinä, että niistä tehden tuotekin maistuu erikoiselle...

_________________
-08 muutamia esim kana ja riisi, imetetty 3½v.
-05 imetysdietattu 2½v min. possulla ja quinoalla
-03 useita kymmeniä allergisoivia, nyt sopii, id 10kk
-01 muutamia allergioita ollut, id 1v3kk


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 08.03.09 16:09 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 20:34
Viestit: 3600
ipana kirjoitti:
Minä löysin kaupasta maidotonta ja gluteenitonta suklaata, meinaan kokeilla suklaakuorrutusta...sulatan suklaan ja ehkä sekaan sinistä keijua. Tätä en siis olevielä kokeillut, kun synttärit vasta muutaman viikon päästä.

Minä olen tehnyt maidottoman suklaakuorrutuksen niin että sekoitin sulatettuun maidottomaan suklaaseen kauramaitoa sen verran, että rakeisuus hävisi. Piti välillä lämmittää seosta, kun kylmä maito jäähdytti sen niin että se alkoi jähmettyä.

Yksi vaihtoehto on tomusokerikuorrutus.
kuorrutus:
150 g tomusokeria
2 rkl margariinia
2 rkl kaakaota
vähän kahvia
Aineet sekoitetaan keskenään, margariinia ei sulateta.

Kahvin tilalle voi laittaa vaikka vettä, tai jos jättää kaakaojauheen pois, voi nesteeksi laittaa sokeritonta marjamehua, josta tulee vähän väriä ja makua. Jotkut laittavat nesteeksi vettä ja värjää karamellivärillä.

_________________
7 lapsen äiti. 3 ex superallergikkoa. Kaikilla jotain allergioita.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 09.03.09 20:13 
Poissa

Liittynyt: 15.12.07 21:48
Viestit: 29
Voi tehdä myös maidottoman juustokakun digestivekeksipohjalla, siihen tulee Piltti-mangososetta hyydytetyn täytteen päälle pari purkkia. Oikein onnistunut makuyhdistelmä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 09.03.09 20:31 
Poissa

Liittynyt: 02.01.07 12:30
Viestit: 287
Paikkakunta: Tampere
Jos manteli käy, niin marsipaanista tai mantelimassasta saa kaulimalla kauniin kuorrutuksen.

Tai jos sopii manteli ja suklaa, helppo kuorrutus tulee sulattamalla (tosi varovasti, jottei tule liian juokseva seos) Wiener Nougata mikrossa ja levittämällä kakun päälle.

Tummasta suklaasta olen tehnyt hyvän kuorrutuksen:
150 g hienoa sokeria
1,5 dl vettä
300 g Dammenbergin tummia suklaanappeja (54 %)
Valmista sokerisiirappi: lioita sokeri veteen (laita kattilaan jo edellisenä päivänä). Lämmitä liuosta miedolla lämmöllä kunnes kiehuu. Älä sekoita sen jälkeen, kun kiehuu. Keitä n. 5 min.
Lisää suklaanapit joukkoon sekoittaen kokoa ajan, kunnes suklaa on täysin sulanut nesteeseen. Keitä seosta n. 5 min. miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja naputtele kattilaa varovasti työtasoa vasten, jotta ilmakuplat häviävät. Käytä kuorrute heti: lusikoi kakun päälle, tasoita kuorrute nopeasti kakun pinnalla veitsen avulla, jotta kuorrute leviää myös reunoille.
Tasaisempi kuorrutus tulee, jos kakun päällinen ennen suklaakuorrutusta tasoitetaan ohuella(!) kerroksella lämmitettyä marmeladia (esim. Saarioisten omenamarmeladia mikrossa ”sulatettuna”) ja annetaan marmeladin jähmettyä rauhassa kakun päälle.

Jos muna käy, niin täältä löytyy loistava marenkikuorrutus:
http://www.goodtoknow.co.uk/food/285473 ... n-frosting

Sokeritahnan voi tehdä:
425g tomusokeria
1 valkuainen
1 rkl nestemäistä glukoosia:
siivilöi tomusokeri monitoimikoneen kulhoon. lisää valkuainen ja nestemäinen glukoosi ja käytä konetta, kunnes aineet muodostavat sileän pallon. Vaivaa varovasti tahna tasaiseksi. Kääri tahna muovikalvoon, säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa muutaman viikon. Kauli kakun päälle. (maissiperäistä nestemäistä glukoosia saa tilattua postitse mm. www.talka.fi)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 09.03.09 22:29 
Poissa

Liittynyt: 28.12.06 1:41
Viestit: 518
Jos maissi sopii, voi tilata syötävän kuvan kakun päälle! Helposti näyttävä kakku :D

http://www.talka.fi/verkkokauppa/produc ... cts_id=240


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.03.09 22:55 
Poissa

Liittynyt: 02.01.07 12:30
Viestit: 287
Paikkakunta: Tampere
... ja vielä yksi tapa päällystää kakku, on laittaa päälle (säilyke-)hedelmiä lohkoina tai marjoja ja sivellä päälle hyytelökuorrutus hyytelösokerilla tai liivatelehdillä valmistettuna. Toinen tapa on tehdä hyytelökakku on "keikauskakku", eli tehdä kakkuvuoan pohjalle ohut kerros hyytelöä, latoa esim. marjoja päälle, ja kaataa lisää hyytelöä päälle, sitten kokoaa kakun päälle ja lopuksi kumoaa pois kakkuvuoasta (kastamalla vuoan nopeasti lämpimään veteen). Kakun reunoille voi pursottaa esim. kreemiä:
VANILJAKREEMI
1,5 dl vettä tai vaaleaa mehua
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia

Mittaa kattilaan kylmä neste, perunajauho ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Makeuta vaniljasokerilla. Vaahdota margariini ja lisää jäähtynyttä kiisseliä pieninä erinä samalla vatkaten. Pursota jäähtyneenä kakun reunoille

Tai sitten voi kakun ympärille kaulita värjättyä mantelimassaa/marsipaania. Tai koristella reunat jotenkin muutoin, esim. kekseillä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com