Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Pitsapohja (riisi, peruna, tapiokatärkk. käy)
ViestiLähetetty: 29.04.09 22:40 
Poissa

Liittynyt: 28.12.06 1:41
Viestit: 518
Haluaisin tehdä pojalle pitsaa, mutta löytyisikö keneltäkään kokeiltua ja hyväksi havaittua reseptiä pohjalle? Sopivia jauhoja ovat riisi, peruna ja tapiokatärkkelys. Sininen Keiju käy ja hiiva sekä leivinjauhe.

Muutenkin olen pitsan teossa noviisi, joten neuvokaa myös kannattaako pohja esipaistaa ja voiko sen esipaiston jälkeen pakastaa myöhempää käyttöä varten? :)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.04.09 23:19 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 22:26
Viestit: 1664
Paikkakunta: Tampere
mä tein riisijauhosta, auringonkukaölystä, vedestä, suolasta ja leivinjauheesta ihan tavisohjeella aina... en esipaistanut vaan päälle possunjauhelihaa ja kesäkurpitsaraatetta+öljyä+suolaa (muka juustoa)

_________________
-08 muutamia esim kana ja riisi, imetetty 3½v.
-05 imetysdietattu 2½v min. possulla ja quinoalla
-03 useita kymmeniä allergisoivia, nyt sopii, id 10kk
-01 muutamia allergioita ollut, id 1v3kk


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.06.09 14:24 
Poissa

Liittynyt: 06.01.08 2:15
Viestit: 243
Meillä kun ei ole ollut käytössä mitään viljaa, olen tehnyt pizzapohjan ihan perunasta eli perunamuussiin (esim. kaupan valmishiutaleista tehtyyn) sekaan öljyä ja perunajauhoa tai -suurimoita, kunnes koostumus sellainen, että siitä saa leivottua rieskatyyppisen pohjan. Sitten vaan päälliset päälle ja uuniin. Esipaistaessa pohjasta tulee rapea, enemmänkin näkkärimäinen, mutta jos vain ihan nopeasti esipaistaa, saattaisi saada pakasteeseen sopivia lättyjä.

Kun teille käy riisijauhokin, kannattaa sitä varmasti hyödyntää, kuin myös hiivaa, leivinjauhetta ja tapiokaa. Ehkä teille sopisi ihan tavallinenkin pizzapohjaohje, jos vain korvaat epäsopivat noilla teille sopivilla. Onnea leivontaan! Joskus kun tuntuu, että vaikka kuinka leipoisi "samalla tavalla", onnesta riippuu, minkälaista valmista uunista tulee.

Tituli, kera maidottoman ja viljattoman 2½-vuotiaan allergikon


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com