Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Syntymäpäivätarjoilut -ton, -ton, -ton.....
ViestiLähetetty: 11.05.09 11:55 
Poissa

Liittynyt: 23.02.07 14:35
Viestit: 240
Pää tyhjä ja ideat loppu. Nean 4 -vuotis synttärit lähestyy ja koska itseltä, Nealta ja lähes kaikilta sukulaisilta + kummeiltakin löytyy keliakiaa ja allergioita joka lähtöön, niin kaikille sopivaa tarjottavaa on vaikeaa keksiä. Luultavasti päädyn siihen, että joku tarjottava sopii toiselle ja joku toinen taas toiselle, mutta kaikki mahdolliset ideat tarjoamisista otan ilolla vastaan!

Eli jotta tarjoamiset sopisivat kaikille vieraille, niiden tulisi olla:
gluteiinittomia, kaurattomia, maidottomia, munattomia, soijattomia, ei banaania, pähkinää, mantelia, kookosta, mansikkaa, päärynää... olikohan vielä jotakin muutakin.. Huoh.

Kiitos kaikille avusta!

_________________
Sini, ruoka-aineallergioita, siitepöly- ja eläinallergioita + Nea, synt. 05/05, laaja ruoka-aineallergia, siitepölyallergia ja astma + Lisa, synt. 08/09, maitoallergiaepäily


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.05.09 14:47 
Poissa

Liittynyt: 01.04.09 15:39
Viestit: 50
No hei,

Pojan kaksivuotissynttäreitä juuri juhlittiin. Meillä järjestettiin tarjottavat niin, että katettiin lapsille oma pikkupöytä, johon katettiin kaikki allergiasopiva ruoka. Tarjolla oli lihapullia, nakkeja, perunalastuja, luontaisesti gluteiinittomia (munaton, maidoton) pikkuleipiä ja korvapuusteja ja porkkanaa ja kurkkua. Kaksi- ja kolmevuotiaille maistui hyvin, kakkua ei pikkuväestä kukaan osannut edes kaipaillakaan. Kynttilät puhallettiin korvapuustien päältä. Aikuisille katettiin ruokaa erikseen, salaattia ja juustokakkua. Aikuisten pöytään olisi ollut helppo laittaa sitten mahdollisille aikuisille allergikoille vielä erikseen tarjottavia.

Tuo lasten pöytä toimi meillä hyvin, kukaan ei kadehtinut toisten ruokia kun kaikki sopi kaikille. Ja oli sormiruokaa joten saivat vielä leikkien lomassakin käydä napsimassa evästä. Ja aikuiset saivat syödä omat tarjottavat rauhassa, olivatkin sitten aikuisempaan makuun. Kivat juhlat kaikin puolin.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.05.09 16:23 
Poissa

Liittynyt: 23.02.07 14:35
Viestit: 240
Ei meilläkään lastenpöydän antimet tuottaisi mitään ongelmia, meidän tapauksessa ne onkin nuo aikuiset vieraat! :D

Yhdellä kummilla on keliakia ja toisella erittäin paha kanamuna-allergia. Tädillä sitten taas kaura, soija ja iso liuta muita pahiksia. Itse päivänsankarilla maito + muitakin, minulla noiden lisäksi banaani, manteli + pähkinä. Niin ja aikaisemmalta listalta puuttui vielä suklaa, jolle olen itse allerginen, mutta koska kukaan vieraista ei ole, niin jätin sen pois rajoittavista tekijöistä. Jos järjestäisin vain lastenkutsut, niin olisi helppoa kun voisi leipoa vehnästä ja päälystää kakun kaurakermalla. Ja täytekakku on oltava ehdottomasti, sanoi tuleva 4 -vuotias. On odottanut sitä enemmän kuin mitään muuta aikoihin!

_________________
Sini, ruoka-aineallergioita, siitepöly- ja eläinallergioita + Nea, synt. 05/05, laaja ruoka-aineallergia, siitepölyallergia ja astma + Lisa, synt. 08/09, maitoallergiaepäily


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.05.09 12:26 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Moikka,

Kirjoittelen tähän muutamia juttuja, joita valmistin imetysdieetin aikana itselleni -ja muillekin juhliin.

Suolaiseksi leivonnaiseksi leivoin aina riisipiirakoita -kokeilin monia reseptejä, mutta tämä oli mielestäni helpoin leipoa. Ja sopii monelle :) ja lisäksi paistoin pussillisen paistovalmiita piirakoita niille juhlijoille, joilla ei rajoituksia ole...

1.5dl tattarijauhoa
0,5dl riisijauhoja (mielellään täysjyväriisistä)
1-2tl psylliumia
0,5tl suolaa (lapsen versioon tämä määrä, aikuisille ripaus enemmän...)
2-2.5dl kiehuvaa vettä

Veteen tehtyä riisipuuroa:
1.5dl puuroriisiä
5.5dl vettä
3rkl sinistä keijua (joka on ton ton ton)
0,5tl suolaa

Sekoita jauhot ja suola -lisää kiehuva vesi ja vaivaa taikina sileäksi ja sitkeäksi. Anna jäähtyä hetki. Muovaa taikinasta tanko, jonka jaat n.12 osaan ja nämä taputellaan sileiksi piirakkapohjiksi. Täytteeksi jäähtynyttä riisipuuroa ja nostellaan reunat ylös "rypylle". Paistetaan 250astetta n.15min, voidellaan kypsät piirakat margariinilla ja kääritään heti folion sisälle...

Näiden päälle oon tehnyt siniseen keijuun yrttivoita, eli lisännyt oman maun mukaan ruohosipulia, valkosipulia, mausteita ym. On hyvää! Ja erikseen kananmunanviipaleita, jos joku haluaa :)

Pikkuleipiä on tietty helppo tehdä gluteiinittomana, maidottomana ja soijattomana. Tässä on yksi nopea ohje, jota tuli tehtyä usein -ei mikään kovin juhlallinen, mutta maistuu hyvältä:

Tattarilastut:
75g sinistä keijua
0,5dl tattarihiutaleita
0,5dl hirssihiutaleita
1dl riisijauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1dl sokeria (itse käytän intiaanisokeria, josta tulee hiukan siirappisempi maku)
2rkl siirappia (itse käytän aina vaahterasiirappia)
2rkl kylmää vettä/mehua

Sekoitetaan kaikki kuivat aineet sulaan margariiniin, taikinasta nostellaan teelusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille. Lastut leviävät hiukan, joten pitää jättää väliä. Paistetaan 200asteessa 5min, jäähdytetään hyvin ennenkuin nostellaan pois pelliltä.

Näihin voi lisätä rusinoita tms. maustetta halutessaan :)

Täytekakkua tein myös ilman kananmunaa. Yksi toimiva ohje on Pirkanmaan allergialiiton sivuilla, jossa myös ihan hyvä maidoton ja soijaton ja kauraton kuorrute...

Itse kuorrutin usein sulatetulla soijattomalla suklaalla ja koristelin pursottamalla tomusokeri-vesikuorrutetta ja säilykepersikkaa. Siitä tuli ihan hyvää -tosin jos itse olet suklaalle allerginen..

Toinen hyväksi havaittu kuorrute on ollut vaahtokarkkikuorrute, jos on olemassa joku sopiva vaahtokarkki. Ainakin itse löysin Haribon vaahtokarkkeja, joissa ei ollut maitohappoa eikä muita kiellettyjä. Parhaiten ohjeen siihen löydät googlettamalla vaahtokarkkikuorrute -itselläni on se ohje jossakin... mutta ei ollut reseptivihkon välissä...

Ja sitten on se perus hedelmäkiille-kuorrute, jota oma äitini usein on tehnyt liivatteen kanssa -mikäli liivate sopii. Meillä se ei ole ollut käytössä juurikin gelatiinin takia..

Lisäksi ihan lempparina on riisipulla -jota mieskin tykkää syödä vaikka ei rajoituksia olekkaan.. Oon sen aikaisemmin laittanut tänne johonkin, eli löytyy aikaisemmista ketjuista pulla-ohjeena.

Olisikohan näistä yhtään apuja tarjoitupohdintaan :)

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.05.09 12:38 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Vielä lisäystä edelliseen, eli mokkapalat oli hyviä myös -ja kaakaojauhot voi jättää pois, jolloin se sopii myös kaakaoallergiselle :)

Ohjeesta tulee n.10palaa

2dl Semperin luontaisesti glut. jauhoseosta (usein korvasin tämän omalla jauhoseoksella)
1.5dl maissijauhoja
1.5dl riisijauhoja
3dl sokeria (tähän käytin myös inkkarisokeria)
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
(4tl kaakaojauhoa)
3dl vettä (mutta jos kaakaojauho pois, niin jotain sopivaa mehua, esim. omena)
50g sulaa sinistä keijua

Kuorrutus:
n.1dl tomusokeria
1tl kahvia
0,5dl sulaa sinistä keijua

Pinnalle nomparellejä (jos löytyy vehnättömiä) tai itse käytin kookoshiutaleita, suklaaraastetta tms.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, lisätään margariini ja vesi/mehu. Sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan leivinpaperin päälle vuokaan. Paistetaan 200astetta 15-20min.

Päällinen levitetään piirakan päälle heti uunista ottamisen jäljkeen. Sitten jäähdytetään ja leikataan paloiksi

-alkuperäinen ohje ruoka-allergisen keittokirjasta, sieltä hiukan muokattu :)

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.05.09 12:41 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Tässä linkki riisipullan ohjeeseen:

http://www.histamiini.com/viewtopic.php?t=2684

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.05.09 16:32 
Poissa

Liittynyt: 23.02.07 14:35
Viestit: 240
Kiitos, kiitos, kiitos!!!! :D

_________________
Sini, ruoka-aineallergioita, siitepöly- ja eläinallergioita + Nea, synt. 05/05, laaja ruoka-aineallergia, siitepölyallergia ja astma + Lisa, synt. 08/09, maitoallergiaepäily


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 13.05.09 22:51 
Poissa

Liittynyt: 08.01.07 1:31
Viestit: 143
Paikkakunta: Tampere
Käviskös tämä:


Suklaatäytekaakku
(Kirjasta Alice Sherwood: Allergisen keittokirja, munaton, maidoton, gluteeniton ja pähkinätön)




POHJA
5 dl jauhoja, käytin Semperin hienoa jauhosekoitusta (jos vehnä käy niin 5 1/2 dl vehnäjauhoja)
4 3/4 dl sokeria
1 3/4 tl ruokasoodaa
1 1/3 dl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
4 1/2 dl soijamaitoa tai vettä (kummallakin olen tehnyt, ei mainittavaa maukueroa)
1 dl öljyä
1 1/2 rkl valkoviinietikka
1 1/2 vanilja-aromia

Kuumenna uuni 180 asteeseen ja voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi 20 cm:n kakkuvuokaa. (Tai sitten onnistuu yhdellä pellilläkin.)
Siivilöi toiseen kulhoon kuivat aineet ja sekoita toisessa kulhossa nesteet. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan (tai sitten yhdelle pellille)
Paista vuoissa 40 min, pellille riittää 25 minuuttia.
Anna jäähtyä ja halkaise kakkupohjat kahtia. Täytä kreemillä, ei tarvi kosteutusta. Kaksi kakkuvuokaa sen takia että tässä vaiheessa laitetaan ne päällekäin niin tulee korkeampi kakku.


TÄYTE
175 g maidotonta levitettä (Sininen Keiju)
7 1/2 dl tomusokeria
6 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilja-aromia

Sekoita vähitellen puukauhalla sekaisin. Vatkaa seos sitten sileäksi ja ilmavaksi.

Ko. kirjassa on muitakin täytevaihtoehtoja, mutta tämä on ainakin lasten mieleen.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.05.09 16:55 
Poissa

Liittynyt: 23.02.07 14:35
Viestit: 240
Kiitos, täytyy laittaa ohje ylös. Nyt taidan kuitenkin tehdä suklaattoman version, että saan itsekin maistaa kakkua.. löysin aika hyvän reseptin mitä kokeilen.

Muuten laitan tarjolle paria eri keksiä, suklaakonvehteja ja suolaiseksi tarjottavaksi taidan tehdä jonkinlaisia broileripiirakoita. Saas nähdä millaisen tarjottavat tulee...

_________________
Sini, ruoka-aineallergioita, siitepöly- ja eläinallergioita + Nea, synt. 05/05, laaja ruoka-aineallergia, siitepölyallergia ja astma + Lisa, synt. 08/09, maitoallergiaepäily


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com