Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Vinkkejä kaivataan, leipää tms. ei k.viljat, maissi, muna
ViestiLähetetty: 19.01.07 22:48 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 13.12.06 3:21
Viestit: 191
Paikkakunta: Helsinki
Jonkinlaista leiväntapaista tai "terveellistä" keksintapaista olis kiva tarjota kohta 11kk tytölle. Mieluiten vielä sellaista, joka pysyisi suht. hyvin koossa, että voisi itse natustella :)

Ei siis saa sisältää kotimaisia viljoja, maissia eikä kananmunaa :)

_________________
Evike-82, Mies-76, Bianca 2/03 ja Anica 2/06
Koko perheen allergiat löytyy esittelystä :)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vinkkejä kaivataan, leipää tms. ei k.viljat, maissi, mun
ViestiLähetetty: 19.01.07 23:24 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 21.11.06 21:43
Viestit: 1029
Paikkakunta: Tuusula
Evike kirjoitti:
Jonkinlaista leiväntapaista tai "terveellistä" keksintapaista olis kiva tarjota kohta 11kk tytölle. Mieluiten vielä sellaista, joka pysyisi suht. hyvin koossa, että voisi itse natustella :)

Ei siis saa sisältää kotimaisia viljoja, maissia eikä kananmunaa :)


Farinalla on tämmöinen, jos nuo muut ainesosat käy(?)

Gluteeniton Täysjyväleipäseos

on helppokäyttöinen uutuus: lisätään vain neste ja hiiva ja saadaan puolen kilon leipä.

Ainesosat: täysjyväriisijauho, tapiocatärkkelys, karkea riisijauho, sokeri, psyllium, suola, ksantani E415.

(Lisätietoja siitä TÄÄLTÄ

_________________
Johanna (ALLERGIAT )ja Simo 221204 koivuallergia, siitepölykauden astma, entinen superallergikko. Veljet Leevi 1/00 ja Ossi 6/01 sekä Salla 10/2010.


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.01.07 17:15 
Poissa

Liittynyt: 22.11.06 23:45
Viestit: 51
Paikkakunta: Vantaa
Mä leivon meidän leivät riisistä ja tattarista. Eka keitän n. 5dl tattaripuuroa(tosi löysää) sitten siihen lisätään 1tl suolaa, 1pss kuivahiivaa ja kaks desiä jauhoja. Mä laitan aina desi riisiä ja desi tattaria. Sitten taikinan annetaan käydä n. tunti ja sitten lisätään loput jauhot eli n. 4-5dl. Laitan aina pikkasen enemmän tattaria kuin riisiä. Sitten pyöritellään kaksi limppua ja annetaan kohota n. puoli tuntia. Sitten vaan uuniin n. 40min 225 astetta. Mieskin tykkää tosta leivästä vaikka ei todistetusti ole vielä allerginen millekään ja poika kyttää uunin vieressä että varmasti saa sitten tuoretta leipää heti uunista. Ohjetta voi varmaan soveltaa kaikkiin muihinkin jauhoihin.

_________________
Tessa (dieettaa), Pietari 5/05 astma(äm sekä n. 20 ruoka-ainetta) ja Sinituuli 6/03 astma(pois:muna,soija,vehnä,ohra,ruis,valkopippuri,korianteri,omena,päärynä,paprika,porkkana,tomaatti,peruna raj.)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.01.07 22:33 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 13.12.06 3:21
Viestit: 191
Paikkakunta: Helsinki
Kiitos vastauksista :)

Täytyykin etsiä tuota Gluteenitonta täysjyväleipäseosta jostakin. Ainesosien pitäisi meille sopia, tosin ksantaania ei ole kokeiltu vielä.

Leivoinkin aiemmin tytölle tattarihiutaleista ja -jauhoista sämpylöitä, mutta täytynee kokeilla seuraavaksi esi. hirssiä sekaan. Tyttö kun ei oikein tunnu tuosta tattarista perustavan.. :o

_________________
Evike-82, Mies-76, Bianca 2/03 ja Anica 2/06
Koko perheen allergiat löytyy esittelystä :)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com