Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Ideoita uusiksi ruoiksi näistä vähistä aineista?
ViestiLähetetty: 05.01.10 15:40 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Olen tiukalla imetysdieetillä ja kaipaisin kovasti uusioita ideoita, mitä laittaa, kun samat ruoat (=lammas ja peruna) eivät tahdo mennä enää alas joka aterialla ja leipomukset epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen...

Sallituja aineita siis itselleni (tosin joku näistä ei edelleenkään sovi vauvalle, enkä tiedä mikä :( ):
NZ-lammas
peruna
perunajauhot, tattari, kaura (ja kauramaito ja -kerma)
päärynä, banaani, mustikka
maidoton margariini, ruokaöljy, suola, sokeri, siirappi, hiiva, leivinjauhe, ksantaami, kahvi

Miten lammasta voisi laittaa eri tavoin vaihteluksi?

Mitä perunasta voisi laittaa muuta kuin keitettyä, paistettua, uunissa paistettua, muusia, ranskalaisia?

Mitä jälkiruokia/leivonnaisia? Olen laittanut smoothieta, banaanikakkua, paistettuja banaaneja ja Hanna-tädin kakkuja, mutta muut leivonnaiset eivät onnistu, esim. muffinssit, mustikkapiirakka yms ei kelvollisia.

Millaisia leipiä?

Vinkit otetaan kiitollisena vastaan! Olen selannut ehtiessäni (=harvoin) netin reseptisivustoja, mutta harva resepti käy näin tiukalle dieetille ja useat kokeilut ovat menneet pieleen.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.01.10 16:11 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Olisikohan näistä jotain vaihteluapua:

Lammasta laittelin oman dieetin aikana monella tapaa (osa tuli jo korvistakin ulos, tosin itse pystyin vaihtelemaan riistalihan kanssa niin sai vaihtelua)

Eli itse tein lampaan jauhelihasta lihapyöryköitä lisäten taikinaan Tattaripuuroa, öljyä ja suolaa niin, että tuli "leivottavan paksuista. Toinen vaihtoehto oli muusi,suola+lammas, josta tuli hiukan erimakuisia.

Silloin kun alkoi oikein tökkimään ostin muutaman sisäfileen (lampaan tai karitsan), paistoin ympäriinsä pannulla sopivassa öljyssä, lopuksi maustoin suolalla (fileen kalvo on katkaistava tai se käpertyy), sitten folion sisään ja uuniin hautumaan 150astetta puolisen tuntia. Tuli mureaa, vaikka oli aika hinnakasta tuossa meidän kaupan tuoretiskissä.

Tän lampaan fileen kaveriksi pursotin usein veteen tehdyn ja suolalla+öljyllä maustetun muusin uunipellille ruusukkeiksi (kerman pursottimella), sitten uuniin 175 astetta niin kauan että ne sai hiukan väriä -ja itsestä se maistui hurjan hyvältä ja erilaiselta...

Onko sulla vohvelirauta? Noista aineksista onnistuu vohvelit, joita voisi sitten maistella mustikka/päärynä soseen/ siirapin kanssa. Itse tein tällaisella ohjeella:

1dl sopivaa nestettä kuten mehua/erikoismaitoa
1dl kivennäisvettä
1.5dl jauhoja (itse käytin 1dl tattarijauhoja, 0,5dl perunajauhoja)
2rkl öljyä
1 muussattu banaani
ripaus suolaa ja sokeria

kaikki aineet sekoitetaan ja taikinan annetaan seistä vähintään 30min. Paistossa kannattaa vohvelirautaan laittaa hiukan öljyä ettei jää kiinni.

Keksejä tuli myös tehtyä useasti:

75g sulatettua sopivaa margariinia
1dl tattarihiutaleita
1dl jauhoja (esim. 0,5dl tattarijauhoja ja 0,5dl kaura/perunajauhoja)
0,5tl leivinjauhetta (voi jättää pois)
1dl sokeria
2rkl siirappia
2rkl kylmää vettä

Sekoita muut aineet sulaan margariiniin, nostele taikinasta 1tl kokoisia nokareita pellille, ne hiukan leviää paistuessa. Paista keksit 200asteessa n.5min, annan jäähtyä pellillä ennenkuin nostat pois!

Tässä on yksi ihan kelvokas muffinssiohje -ovat aika tiiviitä, mutta hyvänmakuisia :)

1banaani paloiteltuna
1dl vettä
0,5dl fariinisokeria
0,5dl sokeria
100g sopivaa margariinia
1dl perunasosetta
1dl tattarijauhoja
1dl perunajauhoja
1tl soodaa

Vaahdota margariini, fariinisokeri ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella kaikki ainekset yhteen, annostele mielellään silikonisiin muffinssivuokiin tai öljyä muffinssipannu (paperisista lähtee huonosti irti). Paista 200asteessa alatasolla n.15-20min


Mustikkapiirakka on äidin ohje, itse en ehtinyt kertaakaan leipoa sitä, mutta maisteltua on tullut useasti :)

Pohja:
100g sopivaa margariinia
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
2dl tattarijauhoja
3/4dl vettä

Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää jauhot ja leivinjauhe hyvin sekoittaen, lopuksi vesi. Levitä taikina pyöreään piirasvuokaan.

Pohjan päälle 3-4dl mustikoita

Lopuksi muruseos mustikoiden päälle: 50g sulatettua sopivaa margariinia johon lisätään 1dl sokeria ja 2dl sopivia hiutaleita (esim. tattari)

Paistetaan uunissa 175astetta n.40min.

-Käyn viel kaivamas muutaman leipäohjeen...-

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.01.10 16:31 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Tattarisämpylät:

juuritaikina;
2dl vettä
1/pkt hiivaa
2dl tattarihiutaleita (tai varmaan tulee hyvä kaurahiutaleillakin)
1dl tattarijauhoja
1rkl siirappia

murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja anna seistä lämpimässä paikassa 30min.

lisää;
2dl jauhoja (tattari, peruna tai muu sopiva)
0,5tl suolaa

Kohota taikinaa liinan alla, leivo perunajauhoja apuna käyttäen sämpylöiksi, kohota vielä pellillä ja kypsennä uunissa 225astetta n.15min.


-itse huomasin että parhaimmillaan uunista otettuina (samoin kun kaikki nää erikoisleivonnaiset) mutta nämä erityisesti kannattaa pakastaa, jos ei parissa päivässä syö kaikkia...


Nopea perunaleipä:

3isoa perunaa
1dl perunoiden keitinlientä
2.5-3dl tattarijauhoja
1dl perunajauhoja
2rkl öljyä
suolaa

Survo keitetyt perunat, lisää 1dl keitinlientä. Anna jäähtyä ja lisää muut ainekset. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1tunti. Kauli taikinasta perunajauhoja apuna käyttäen ohuita leipiä, paista leivät öljytyllä pannulla n.2min molemmin puolin kunnes hiukan kupruilevat ja saavat väriä. Parhaimmillaan lämpöisenä, joten kannattaa paistella sen verran kun syö. Voi nopeuttaa jos muusin pystyy tekeen Oolannin peruna-aineksesta :)



Tein myös hillo-torttuja seuraavalla ohjeella, eli hilloksi sitä hedelmää/marjaa mitä voi käyttää (reilusti sokerilla maustettuna)

2dl perunasurvosta
100g sopivaa margariinia
1,5dl tattarijauhoja
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta (voi jättää pois)

Sekoita ainekset hyvin yhteen ja laita kylmään tunniksi. Kauli taikinasta perunajauhoja apuna käyttäen esim. pieniä neliöitä joiden sisään laitat sitä sopivaa hilloa/marjoja, käännä toinen puoli kanneksi niin saat makeita "pasteijoita". Tai joulutortun muotoisia ja hilloa keskelle. Paista 225astetta n.15min ja kun tulevat uunista niin tomusokeria päälle (jos voi käyttää).


Kova homma siinä on lapsiarjen ja muiden kuvioiden ohella leipoa ja laittaa itsellensäkin kaikki ruoka -mutta toivottavasti näistä olisi jotain vaihtelua. Itsellä tuli jaksamista aina kun sai jonkun uuden hyvän ruuan aikaiseksi ja siitä energiaa!

Tsemppiä :)

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.01.10 23:33 
Poissa

Liittynyt: 21.03.08 20:45
Viestit: 113
http://www.provena.fi/modules/system/st ... =2&C=34406

Nämä on hyviä ja helppoja. Itse oon käyttänyt farinan perunahiutaletta tai itse tehtyä muussia.

_________________
Keliaakkikko poika 02/07


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.01.10 1:08 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Oonaliinu
Tosi paljon loistavia ideoita ja ohjeet mukana, tuhannet kiitokset! Tosin noita "torttuja" kokeilin jo itsekin enkä tiedä mitä tein pieleen, mutta niistä tuli yksi kauheimmista makuelämyksistä ikinä... :oops: (Maistuivat perunamuussilta, johon on sekoitettu tattarijauhoja ja mustikoita :o )

Higga
Tuo linkki aukeaa vain etuikkunaan, mihinkähän reseptiin linkitit?

Lisääkin saa laittaa! :D


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.01.10 15:21 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Noista tortuista vielä :) Laitoin muutaman kerran siihen kuoritaikunaan perunamuusia vain 1dl (sekin oli oolannin) ja 1dl hedelmäsosetta -pysyi silti kasassa ja peitti tattarin voimakasta makua. Ja tosiaan jos sisällä on mustikkaa niin varmaan voi maistua aikas "mieleenpainuvalta". Itse laitoin muistaakseni päärynästä tehtyä sosetta, johon laitoin sokeria, että se varmasti maistui makealta... Mutta tosi on, että ei ne maailman parhaimpia ole :) Tomusokeri päällä pelastaa paljon! Mutta noi muffinit ja keksit on parempia :)

Oletko muuten tutustunut pofiberiin, eli perunakuituun? Sitä laittamalla leipätaikinaan saa kuitua omaan ruokavalioon ja jotenkin leivän rakenteesta tulee parempi.. Meillä ainakin Prismasta sitä sai.

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.01.10 19:36 
Poissa

Liittynyt: 21.03.08 20:45
Viestit: 113
Provenan sivuilta:
Reseptit
->sämpylät&leivät
->Kaura-perunarieskat

Toivottavasti löytyy nyt!

_________________
Keliaakkikko poika 02/07


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.01.10 14:20 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Higga kiitos löytyi!

Ja oonaliinu myös, ehkä uskallan kokeillla torttuja uudestaan, sokeria tarvitaan varmaan sisä- ja ulkopuolelle enemmän. Kiitos tuosta toisesta vinkistäkin!

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Ideoita uusiksi ruoiksi näistä vähistä aineista?
ViestiLähetetty: 07.01.10 15:10 
Poissa

Liittynyt: 28.12.06 1:41
Viestit: 518
Pampulainen kirjoitti:
Mitä perunasta voisi laittaa muuta kuin keitettyä, paistettua, uunissa paistettua, muusia, ranskalaisia?

Hmm... Uuniperunoita, kaupan pariisinperunoita (pakaste), röstejä, suikaloida ja tehdä kiusauksia, veneperunoita, "pyttipannua".

Jos rypsiöljy sopii, niin Oolannin-merkkisiä pakasteperunoita on paljonkin sopivia joilla saa vaihtelua.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com