Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: bataatista
ViestiLähetetty: 24.08.10 17:04 
Poissa

Liittynyt: 09.07.09 13:24
Viestit: 266
hyvää keittoa/ pataa tulee bataatti-kukkavihannekset-jauheliha linjalla... siihen vaan kasvisliemikuutiota sekaan ja/tai muita mausteita sitten mitkä sopii- jos sopii.

:oops: LISÄÄN TÄHÄN VIELÄ, ETTÄ RIISIÄKIN TOSIAAN TÄHÄN KEITTOON/PATAAN OLEN LAITTANUT, UNOHTUI :oops:

ei nyt mikään varsinainen resepti, vaan pieni idea jos ideat täysin hukassa ja esim peruna ei sovi...... täytyy hehkuttaa kun maistui jopa miehelle bataattikin keitossa. hyvin sopii ja maistuva, uusi siis meille kun peruna aiemmin ollut aina käytössä. ja yhdestä bataatista riittää jo aluksi keittoon, noiden muiden vihannesten lisäksi...

varmasti jo monelle täysin tuttu ruoka-aine, eli mitä muuta hyvää siitä saisikaan tehtyä??

ihan perussoseena on kokeiltu ja soseutettu keitinveteen.... mutta mitä muuta bataatista?


Viimeksi muokannut haidi84 päivämäärä 01.09.10 22:28, muokattu yhteensä 1 kerran

Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.08.10 18:30 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
Bataatti-jauheliha-riisilaatikko maistuu meillä. Eli noin 1/2 bataattia, 1/4 jauhelihaa ja 1/4 puuroriisiä. Ainekset kypsennetään, riisi kannattaa jättää hieman raa'aksi. Bataatti soseutetaan ja osa keitinvedestä mössön sekaan ettei kuivu paistettaessa liikaa. Kaikki ainekset sekoitetaan ja kaadetaan uunivuokaan. Mausteita ei välttämättä tarvitse mutta esim. siirappi, pippuri ja persilja sopii hyvin. Voisin kuvitella että riisin tilalla voi muitakin ryynejä käyttää. Lihana meillä ollut possu, muutkin varmasti sopii.

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.08.10 15:50 
Poissa

Liittynyt: 09.07.09 13:24
Viestit: 266
kiitti! varmasti hyvää laatikkoa... kauanko tuollaien laatikko kannattaa pitää uunissa ja missä asteessa?


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.08.10 15:54 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
175-200 astetta ja 40-60 min. On toki kypsää aiemminkin mutta hiljaa hyvää tulee..

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.08.10 22:36 
Poissa

Liittynyt: 20.01.07 14:10
Viestit: 1809
Paikkakunta: Helsinki
Täällä oli jotain ohjeita, jotia voi myös varmasti soveltaa..
http://www.histamiini.com/viewtopic.php ... t=bataatti

_________________
Poika (4/05)suppea ruokavalio enemmän esittelyssä
Ruokapäiväkirja


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.09.10 22:33 
Poissa

Liittynyt: 09.07.09 13:24
Viestit: 266
NOSTO, SIIS TUOHON EKA KEITTOON "KUULUU" MYÖS RIISI, ei tietty mikään pakollinen:/


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.09.10 23:49 
Poissa

Liittynyt: 29.11.09 1:01
Viestit: 35
Olen tehnyt patoja ja keittoja samaan tapaan kuin ketjun aloittaja. Tulee tosiaan herkullista, kun vaihtelee keiton lihaosastoa (kalaa, vatajan nakkia) ja vihanneksia. Meillä tehdään nykyään kaikki tavalliset keitot siten, että perunan tilalle laitetaan bataatti-riisi-yhdistelmä.

Bataattisosetta saa muuten pirkka-tuotteena k-kaupoista. Jossain vaiheessa alkoi bataatin soseuttaminen kyllästyttää ja löysin tuon valmiin. Se löytyy hedelmlä.vihannesosastolta "makkaran" näköisessä pötkössä. Suolan lisäksi siinä ei taida olla muita ainesosia jos oikein muistan
Käytän sosetta vaikka mihin, lettuihin, sämpylätaikinoihin, leipiin, rieskoihin.

Bataatista voi myös leikata kiekkoja ja grillata.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.09.10 21:29 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
Mä korvaan aika suoraan perunan bataatilla, bataattihan on aika tärkkelyspitoinen, joten en enää siksi laita riisiä.

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.09.10 11:25 
Poissa

Liittynyt: 09.07.09 13:24
Viestit: 266
täytyykin kokeilla bataattilohkoja perunalohkojen tilalle... netissä ohjetta; ihan vaan kuorii ja lohkoo, sivelee öljyllä (ja esim suolalla ja yrttimausteella tms..).. leivinpaperille uuniin 200 astetta 20min. en ole kokeillut vielä, joten en oo varma kypsennysajata.. joissaki ohjeissa pidempi aika.

uppois ehkä ihan lihapullien kanssa tai esim. yhden ohjeen löysin uunimakkara ja bataattilohkot... uunimakkara viiltoihin esim. aurinkokuivattua tomaattia, fetaa ja emmentaalia. tää tois vaihtelua perinteiselle uunimakkaralle (jos sopii noi mausteet. esim. meillä voi vähä käyttää juustoa...mut ei oo tarpeen mausteetkaan tietenkään... )


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com