Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Makaronilaatikko
ViestiLähetetty: 25.08.10 16:44 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 23.11.06 0:23
Viestit: 207
Tein äsken ja hyvää tuli, juuri tyttö pyytelee lisää, sanoo että tosi herkkua!

Riisipastaa 3-4dl

250g vasikan jauhelihaa

3/4 tl suolaa

1,5 rkl perunajauhoja

0.5 l kauramaitoa

voiteluun maidoton margariini


Ruskistin jauhelihan, laitoin suolan. Jauheliha ja raa'at riisi"kiekurat" vuorotellen vuokaan. Maito ja perunajauhot sekaisin ja kaadoin ne samaan vuokaan joka olisi muuten pitänyt voidella, mutta unohdin sen joten valutin margariinia valmiiseen seokseen reunoille. 200 asteeseen 50min. Sekoitin seosta 20min ja 40min kohdalla.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.08.10 0:18 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Onnistuisikohan tämä tattaripastasta ja niin että erikoiskorvike olisi tuon kauramaidon sijalla? Voisiko tattarijauhoa käyttää tuon perunajauhon sijaan suurustajana?

On kyllä aika kaukaa haettu, jauheliha on meidän ruokavalioissa tuo yhteinen tekijä... :lol: Mutta pakko yrittää keksiä "uusia" ruokia, että lapsi jaksaa syödä ja täältä palstalta saa hyvin vinkkejä.

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.08.10 18:40 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
Mä tein Rice&Rice-riisipastasta ja possun jauhelihasta. Nesteenä pastan keittovettä ja riittävän kauan uunissa.. toimii.
Varmaan tattaripastastakin saa, ei ehkä kannata ollenkaan kypsentää ennakkoon, laitat vaan jauhelihan kypsennettynä, nestettä niin että makaronit eivät ihan peity ja tunti uunissa, sekoita peri kertaa välillä.. Saattaa mennä aika mössöksi mutta onhan "oikea" makaronilaatikkokin sellaista yhtä mössöä ts. makaronit eivät ole irrallaan.
Kannattaa ihan rohkeasti kokeilla vaikka alkuun pienemmillä määrillä!!

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.08.10 19:00 
Poissa

Liittynyt: 01.04.09 15:39
Viestit: 50
Meillä makaronilaatikko on ihan perusruokaa myös, syödään lähes viikoittain. Täällä se syntyy näin:

1 pkt Semperin makaroneja
400 g jauhelihaa
3 dl Alpron (makeutettua) soijamaitoa, sekaan pari rkl kanafondia

Paistetaan jauhelihat ruokaöljyssä, kaadetaan vuokaan. Keitetään makaronit ja sekoitetaan jauhelihaan. Sekoitetaan soijamaitoon fondi, kaadetaan vuokaan. Paistetaan n 200 asteessa puolisen tuntia.

Maistuu ei-allergisille aikuisillekin kun lorauttaa riittävästi ketsuppia päälle. Helppo, halpa ja riittoisa vehnäallergikkomössö, tätä teen aina lapsenvahdeille valmiiksi, sen kun lämmittävät.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com