Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Quinoa-leipiä
ViestiLähetetty: 23.10.10 17:04 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Kirjoittelin nämä tuonne toiseen viestiketjuun, mutta lisään ne tänne resepteihinkin josta ne löytyy paremmin :)

Quinoarieskat:

2dl Karkeaa kesäkurpitsaraastetta (mutta voisi kokeilla perunaraasteena)

2dl keitettyä quinoaa

2.5dl jauhoja

1/2tl suolaa

1-2rkl siirappia (hunajakin sopii)

2.5dl vettä

2rkl öljyä



Huuhdo quinoa huolellisest ja keitä kypsäksi, eli n.15min. (n. 1,25dl quinoaa, 2,5dl vettä =valmiina tarvitaan n.2dl keitettyä quinoaa) . Sekoita muut aineet keskenään ja lisää quinoa, sekoita tasaiseksi. Taputtele taikinasta pieniä rieskoja leivinpaperin päälle öljyä/vettä/jauhoja avuksi käyttäen. Itse lusikoin keoksi ja painelen öljytyn lusikanpohjan kanssa. Paista 225asteessa n.20min. Usein käännän rieskat 12min jälkeen, jotta molemmat puolet saavat väriä -mutta se ei ole välttämätön. ohjeesta tulee n.6-8 rieskaa. Peittele lämpimät rieskat hyvin Smile


Quinoa-kasvissämpylät:

2dl vettä (kuumaa)

0,5rkl psylliumia

2rkl öljyä

1/2tl suolaa

1dl kasvisraastetta (oon tehnyt porkkanasta)

1dl keitettyä quinoaa

2dl jauhoja

1-2rkl siirappia/hunajaa

1pss kuivahiivaa



Ensin huuhdo huolellisesti ja keitä quinoa kypsäksi. Sekoita psyllium veteen ja anna turvota n.10min. Lisää öljy, suola, kasvisraaste ja keitetty quinoa. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot vähitellen taikinaan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita vähintään 5min. Annostele silikonisiin muffinssivuokiin lusikalla, noin puolilleen. Anna kohota liinan alla 30min (melkein kaksinkertaseksi) . Paista 200asteessa 10-15min. Irrota kypsät sämpylät silikonivuuista ja peittele, etteivät kuivu!


Perunarieskat:

5 pientä keitettyä perunaa

1-1.5dl perunoiden keitinvettä

0,5tl suolaa

1.5-2dl jauhoja (esim. osa quinoajauhoja)



Soseuta perunat ja lisää keitinliemi. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Taputtele taikinasta kämmenen kokoisia rieskoja pellille, pistele ne haarukalla ja paista 225 asteessa n.20min.

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com