Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: ruoka ideoita kaipailisin
ViestiLähetetty: 04.02.11 16:09 
Poissa

Liittynyt: 30.11.06 0:10
Viestit: 50
Meillä 2v 6kk poika joka helposti kyllästyy. (Vanhempi poika joka aikoinaan oli yhtä allerginen ei koskaan kyllästynyt mihinkään, vaan pikemminkin halusi syödä aina samaa ruokaa samalla tavalla tehtynä)


Mielellään ihan ideoita, ohjeita ruokiin ja leivontaan kaipailisin. Koska meillä loppuu nyt Neocate ja poika pitäisi saada syömään niitä ruokia mitä on ja haluaisin tarjota mahdollisimman monella tavalla. Siksi toivoisin, että auttaisitte.

Sallitut ruuat:

HIRSSI
TATTARI (NÄKKILEIPÄ, PASTA)
PÄÄRYNÄ (BONNE)

VADELMA
MUSTIKKA
RUUSUNMARJA

PERUNA (OOLLANNIN)
RIISITÄRKKELYS
RIISI, RIISINÄ ON ? RIISIMAITO EI KÄYNYT

MAITOTUOTTEITA KÄY VIILI N. 4DL PÄIVÄSSÄ + VÄHÄN JUUSTOA, EI VOI JUODA MAITOA EIKÄ LÄHMÄNMAITO KÄY EDES PUUROSSA

VATAJAN NAKIT
POSSU JA KALKKUNA ON VÄHÄN AUKI, KUN EI SUOSTU NIITÄ SYÖMÄÄN, NOITA NAKKEJA SYÖ N 2 CM PALAN PÄIVÄSSÄ


NELLA JA ALLERGISET POJAT


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.02.11 21:04 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Hei!
Voisin kyllä ehtiessäni laittaa ideoita, mitä meillä laitetaan aika samankaltaisesta listasta (tosin lapsi vasta alle 2v ja reipas syöjä) mutta kysyisin vain pikaisesti, että onko teillä laskettu, että tuosta ruokavaliosta (lähinnä sitten tuosta viilistä?) tulee varmasti tarpeeksi proteiinia ilman Neocatea?

Ja toiseksi vielä: Eikö tattari käy muissa muodoissa kuin pasta ja näkkäri vai eikö kelpaa?

Meillä oli mys aiemmin tattarin kanssa vähän noin (ja hirssinkin, Holle vain menee) mutta siedättämällä saimme tattarijauhot, -mannaryynit ja nyt suurimotkin mukaan - niistä on valtava ilo, sillä ne ovat (minusta) sata kertaa parempia ruoanlaitossa ja leivonnassa kuin hirssi (vaikka itselle tattarin maku onkin kauhein maailmassa, varsinkin imetysdieetin jälkeen, niin lapsi tykkää siitä kovasti, eikä tule kitkeräksi niinkuin ainakin meillä hirssi).

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Viimeksi muokannut Pampulainen päivämäärä 07.02.11 0:17, muokattu yhteensä 1 kerran

Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Ideoita
ViestiLähetetty: 06.02.11 23:06 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
Saisko hirssistä + (tattarinäkkärin murut/perunasose /viili / päärynäsose/ suola/sokeri) jne leivottua jonkinlaisia rieskoja, muffinseja, keksejä ehkä jopa piirakkaa jossa marjoja päällä ? Meillä noita leivottiin pelkästä kaurasta ja suola / sokeri kaverina. Lisäksi makkaran tilalla paistettiin nuotiolla kaurarieskoja ja poika söi tyytyväisenä "leipämakkaraansa". Ja jos ohuet rieskan palat paistettiin paistinpannulla ja lisättiin kuumana suolaa pintaan niin ne oli sipsejä.

Entäpä jos rieskojen päälle laittaisi kalkkunan /possun jauhelihaa ennen paistoa niin käviskö ne pitsoista. Joskus kokeilin laittaa "tomaattikastikkeeksi" päärynäsosetta mutta meillä syövät "pitsansa" mielummin pelkkä liha rieskalla tapaisena.

Lätyt onnistunee noilla aineilla.

Mehujäät ja sopat on varmaankin käytössä.

Jos lihan haluaa piilottaa niin raasta kypsästä jäisestä lihapalasta ohutta lihajahetta jonka voi piilottaa perunasoseen tai vaikka hedelmäsoseen sekaan.

Onnistuisiko nakkikastike tai jauhelihakastike hirssillä tai riisillä sakeutettuna. Lihapullat ? "Hampurilainen" niin että rieskat tai tattarinäkkärit sämpylänä ja jauhelihapihi tai nakinpalaset "lihana".

Pirtelöitä viilistä ja jäisistä marjoista ?

Valitettavasti en osaa kuin heittää ideoita koska meillä on ruokavaliot olleet aika erilaisia.

T. Heli ja kolme allergista lasta


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.02.11 22:03 
Poissa

Liittynyt: 15.02.10 16:33
Viestit: 75
Paikkakunta: Espoo
Onko teillä mitään sopivaa öljyä? Jos on, se helpottaa ainakin leivontaa. Ja tietysti tuo viilikin auttaa asiaa. Nuo edellä ehdotetut ideat ovat kaikki hyviä, ja kastikkeen tosiaan saa suurustettua ainakin riisijauholla, luultavasti sitten myös riisitärkkelyksellä. Ja jos on öljy käytössä, voisi jauhot kiehauttaa öljyssä, niin saisi enemmän energiaa.

Hirssin kitkeryyden poistamiseen olen kuullut vinkiksi, että suurimot kannattaisi huuhdella ennen keittämistä. Lisäksi ymmärsin jostakin, että gluteenittomissa viljoissa (esim. hirssissä ja quinoassa) olisi helposti härskiintyviä rasvoja, eli säilytys lisäisi kitkeryyttä. Olisiko ollut juuri täällä jokin vanhempi ketju. Sen jälkeen olen itse ainakin quinoahiutaleet pakastanut, hirssihiutaleita ei ole viime aikoina ollut (meille käy kaura, ja siitä tyttö pitää, niin se on pääasiallinen leivän raaka-aine), mutta niiden kanssa voisi kokeilla samaa.

Hirssiähän voi käyttää lisäkkeenä riisin tapaan. Niin taisi joku ehkä mainitakin. "Risotto" tai hirssiä ja sopivaa kastiketta (jos joku lihoista sopii, sillä saa jo paljon vaihtelua).

Liharuoista eri muodossa laitetut lihat: possun uuniliha, suikaleet kastikkeina tai patoina, lihapyörykät jne. Muutenkin liharuoissa kannattaa olla luova, esim. päärynä-kalkkuna voisi olla toimiva yhdistelmä kastikkeessa tai padassa.

Leivontaideana heittäisin edellisten lisäksi, että jos tattarijauhot käyvät, pelkästä tattarista saa leivottua hyvää leipää. Hirssistä ja tattarista saa karjalanpiirakan tapaisia (kuori tattarijauhosta, vedestä ja öljystä, täytteeksi hirssisuurimopuuroa). Entä lihapiirakat (jonkunlainen taikina, sisään jauhelihaa+hirssisuurimopuuroa+riisitärkkelystä).

Itse teen myös välillä niin, että lueskelen keittokirjoja vain ideoita saadakseni -vaikka ohjeessa kaikki aineet eivät kävisikään, katselen missä on sopivia aineita ja jätän epäsopivat pois tai korvaan toisilla. Toki tästä on ehkä enemmän iloa sitten, kun on enemmän sopivia ruokia, mutta ainakin jonkun uuden valmistustavan voi sillä tavalla keksiä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com