Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Reseptejä? Tattari, perunajauho, öljy, leivinjauhe, hed.sose
ViestiLähetetty: 20.03.11 3:49 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Olisiko erit. muffinssireseptiä kellään?

Soveltelin itse sekoittelemalla vain aineita, mut tuli aika karuja...

Sopii siis tattarijauhot ja -hiutaleet, perunajauhot, öljy, sokeri, leivinjauhe, muutama hedelmä(sose)

Kiitos!!

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.03.11 16:03 
Poissa

Liittynyt: 15.02.10 16:33
Viestit: 75
Paikkakunta: Espoo
En ole juuri noilla aineilla tehnyt, mutta vähän vastaavalla tavalla. Laitan alkuperäisen reseptini tähän, siitäkin voi olla jollekin hyötyä.

Noilla teillä käytössä olevilla ruuilla tekisin niin, että laittaisin omenasoseen tilalle sitä sopivaa hedelmäsosetta, jauhoseoksen tilalle tattarijauhoja (ja 1 tl psylliumia ja/tai 0,5 maustemittaa ksantaania, jos käy) sekä margariinin tilalle 1 dl öljyä.


Omenamuffinssit (12 kpl)

2 dl sokeroitua kiinteähköä omenasosetta tai -hilloa (jos käytät sokeroimatonta sosetta, lisää sokerin määrää, ja jos sose on hyvin löysää, kiehauta se ennen käyttöä pienen hillosokerimäärän kanssa)
0,75 dl sokeria
2 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
100 g sulatettua margariinia
0,5 dl perunajauhoja + 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa omenasose ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaaminen on helpointa kapeassa astiassa, niin sose ei lentele ympäriinsä. Sekoita vaalea jauhoseos soseeseen hyvin vatkaten ja anna turvota 5-10 min (psylliuminkuorijauho turpoaa nesteessä). Sulata margariini ja vatkaa se vähän jäähtyneenä taikinaan. Lisää viimeiseksi keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe edelleen hyvin vatkaten. Taikina pitäisi olla tässä vaiheessa sellaista, että sitä pystyy helpostin nostelemaan kahdella lusikalla. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

Nostele taikinaa muffinssivuokiin kahdella lusikalla. Paista 175 asteessa puolisen tuntia.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.03.11 10:01 
Poissa

Liittynyt: 23.04.08 15:10
Viestit: 2320
Minä laittaisin jauhoista puolet tai 2/3 perunajauhoa, tulee varmasti pehmeämpiä/kuohkeampia. Noissa valmiissa vaaleissa jauhoseoksissahan on yleensä aika iso osa jotain tärkkelystä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Muffinssiresepti
ViestiLähetetty: 21.03.11 15:18 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
Minä olen tehnyt näin muffinsseja:

3 dl kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
(2tl vainilijajauhetta, jos sopii)

sekoitan nämä kuivat aineet ja lisään

50 g keiju margariinia
2 dl kauramaitoa /päärynämehua
2/3 purkkia piltti päärynäsosetta

paistan 175 asteessa



Tattaripitsa ohje

2 isoa tai 4 pienempää pitsaa

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
5 1/2 dl tattarijauhoja

- Vesi kädenlämpöiseksi ja hiiva, suola ja öljy sekaan
- Sekoita taikinaksi tattarijauhoilla
- anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi
- Taputtele pitsapohjiksi
- kohota liinan alla puolisen tuntia
- täytä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 min kypsäksi


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Kaurasämpylät
ViestiLähetetty: 21.03.11 15:22 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
5 dl nestettä (vettä)
50 g hiivaa
loraus siirappia (tai sokeria)
1/2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl jauhoja (2 dl perunajauhoja, 2dl tattarijauhoja, 2 dl kauratalkkunaa)
1/2 dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola siirappi ja kaurahiutaleet. Sekoita keskenään sekoitetut jauhot taikinaan. Nostele taikinasta lusikalla nokareita suoraan leivinpaperin päälle ja muotoile. Kohota leivinliinan alla. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Muffinit
ViestiLähetetty: 21.03.11 15:25 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
BATAATTIMUFFINIT (maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton)
(bataatin tilalla voi käyttää perunaa tai vaikka aprikoosisosetta)

1 dl bataattisosetta
1 dl margariinisulaa
1 dl sokeria
1 dl tattarijauhoja
1 dl tapiocajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet sähkövatkaimella vatkaten. Annostele muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noi 15 minuuttia.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com