Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Mikä meidän jamssissa on vikana?
ViestiLähetetty: 30.04.11 12:31 
Poissa

Liittynyt: 09.01.07 11:59
Viestit: 266
Ostin eilen Citymarketista kolmasosan sellaisesta puolitoistakiloisesta jamssinmöhkäleestä. Keitin sen. Kesti tunnin että pehmeni yhtään. Se oli silti niin kova, etten omin voimin sauvasekoittimella saanut sille mitään "tuhoa" aikaan eli pysyi kokkareena. Tänä aamuna mies sitten soseutti sitä sauvasekoittimella mutta siitä ei tullut sosetta vaan pieniä paloja. Onko vika nyt jamssissa vai valmistajassa?

_________________
Lapset: entinen superallergikko Jaakko 12/06 (nykyään kymmenisen kiellettyä jäljellä) ja 20.7.2010 syntynyt Kaarle, jolla taival on vasta edessä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.04.11 14:19 
Poissa

Liittynyt: 10.07.10 19:13
Viestit: 175
Paikkakunta: E-P
Kuulostais että vika on jamssissa eikä valmistajassa, ei sen noin vaikeaa pitäisi olla. En muista kauanko meillä on jamssia keitetty (mies hoitaa yleensä sen), mut tunti kuulostaa jo aika pitkältä keittoajalta. Liisteriksihän jamssi menee kun sen soseuttaa, mut jos se kovaksi möhkäleeksi jää niin en usko että on ihan syömäkelpoista.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.04.11 15:30 
Poissa

Liittynyt: 09.01.07 11:59
Viestit: 266
Kilohintakin oli sellainen että ei paljon naurata että meni pilalle. Tosin en paloitellut jamssia ennen keittämistä (en ehtinyt kun allergioitaan huutava poika keikkui sylissä koko illan eikä hyväksynyt edes kantoliinassa tiskipöydän eteen pysähtymistä että olisin saanut jotain aikaan) ja säilytin sen sitten kattilassa jääkaapissa tähän aamuun ilman keittovettä. Mutta keiton aikana se pysyi ihan kovana kun kävin sitä haarukalla tökkimässä.

_________________
Lapset: entinen superallergikko Jaakko 12/06 (nykyään kymmenisen kiellettyä jäljellä) ja 20.7.2010 syntynyt Kaarle, jolla taival on vasta edessä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.05.11 15:14 
Poissa

Liittynyt: 29.11.09 20:35
Viestit: 625
Moikka!

Saattaa tekijälläkin olla vähän tekemistä asian kanssa.... ;)

Nimittäin sellaisen ison palan keittoaika saattaa olla aika pitkä ja meillä meinasi käydä samalla tavalla tuon muussaamisen kanssa, kun annoin palojen jäähtyä ennen muussaamista (ne oli siis ihan perunamaisen pehmeitä keittämisen jälkeen), niistä meinasi tulla sementtiä, mutta mies sai vielä survottua sen voimalla muussiksi


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.05.11 11:31 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Jamssihan on rakenteeltaan hiukan samantapainen kuin bataatti ja tosi tärkkelyspitoinen ja mä luulen et virhe on tapahtunut juuri siinä et keitit kokonaisena. Yritin nimittäin esikeittää kokonaista bataattia kerran et olisin sit leikannut viipaleiksi ja grillannut, mutta se ei pehmennyt vaikka kuinka keitin, kuin ihan siitä pinnalta vaan ja jos vielä laitoit kylmään niin se tärkkelys jähmettyy kuin koulun kumiperunoissa (nehän pitää niitä kuorittuna kylmässä vedessä ennen kuumentamista ja siitä syntyy se kumimaisuus mihin ei veitsikään pysty).

Mä ehdotan että palottele ens kerralla kuutioiksi ja keitä pienessä määrässä vettä niin että just peittyy ja sit kaada keitinliemi talteen ja soseuttaessa lisää pikkuhiljaa sitä kuumaa keitinlientä niin että tulee sopivan paksuista soseesta.

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.05.11 11:33 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Löysin toisaalta netistä jamssin valmistusohjeen:

1.Kuori jamssi samalla tavalla kuin perunat.

2. Paloittele. Jotkut pitävät kookkaammista palasista, jotkut syövät jamssin pienempinä viipaleina.

3. Pese palaset.

4. Laita kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kaikki viipaleet ovat veden alla.

5. Lisää vähän suolaa makusi mukaan.

6. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

7. Kun jamssi on kypsää, kaada vesi pois kattilasta heti, ettei jamssi puuroudu!

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com