Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Jauhojen korvaaminen - määristä
ViestiLähetetty: 07.05.11 16:37 
Poissa

Liittynyt: 03.05.11 18:02
Viestit: 2
Paikkakunta: Jämijärvi
Jos korvaan vehnäjauhon gluteenittomalla jauholla, mikä on suhde? Voiko laittaa saman määrän esim. maissi-, riisi- tai tattarijauhoa?


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.05.11 17:10 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 20:34
Viestit: 3600
http://www.maku.fi/kysymys/gluteeniton-leivonta
Tällaisen listan löysin siitä, mikä määrä mitäkin jauhoja vastaa leivonnassa 1 dl vehnäjauhoja.

_________________
7 lapsen äiti. 3 ex superallergikkoa. Kaikilla jotain allergioita.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.05.11 18:19 
Poissa

Liittynyt: 15.02.10 16:33
Viestit: 75
Paikkakunta: Espoo
Muutamia käytännön vinkkejä vielä jauhonvaihtokokeiluihin: niin kuin tuossa linkissäkin vinkattiin, jauhoja kannattaa lisätä vähän kerrallaan, ettei taikina tule liian kovaksi. Jos käyttää valmista jauhoseosta, jossa on psylliumia tai ksantaania (esim. Jyttejauho), kannattaa odottaa noin 10 min, ennen kuin tekee päätelmiä riittävästä jauhomäärästä (että psyllium ehtii turvota). Omasta mielestäni jauhoseoksilla tulee paras tulos, tai sitten käyttämällä useita eri jauhoja (jos se on mahdollista) rinnakkain. Tämä tietysti siis, jos on valittavana useita jauhoja. Jos ei käytä valmista seosta, kannattaa osa jauhoista korvata tärkkelyksellä ja osa varsinaisella jauholla (ainakin maissi- ja riisijauhossa, vaikka olisivatkin hienoa jauhoa, suutuntuma on minusta karkeampi kuin vehnäjauhossa).


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 07.05.11 21:20 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Tuossa tulikin jo hyviä jauhovinkkejä, itse käytän mahdollisimman montaa jauholaatua, eli vaikka vaan riisi ja maissi kävisi niin teen oman jauhosekoituksen jossa vaalea ja täysriisiä, maissijauhoa ja maizenaa. Ja jos laitan psylliumia, niin usein muunnan jauhot n. 3/4dl=1dl vehnäjauhoja... riippuu paljon jauholaaduista, mutta usein jos laitan saman määrän kuin vehnäjauhoja, niin tulee liian kovaa.

(tosin huomasin, että jos esim. muna ja maito käy, niin silloin leivonnaisiin voi laittaa melkein samassa suhteessa jauhoja, koska muna&maito antaa kuohkeutta... mutta kun muna ja maito on meillä poissa, niin vähennän jauhoja hiukan ettei tule tiiliskiviä)

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com