Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: vispipuuroa tattarista
ViestiLähetetty: 24.05.11 15:32 
Poissa

Liittynyt: 18.11.07 17:58
Viestit: 376
Paikkakunta: Kerava
Jossain muistan nähneeni/kuulleeni, että joku olisi tehnyt tattarista jollakin tavalla puolukkavispipuuroa. Rikotuista suurimoista tms....? Onko kellään ohjetta??????????

_________________
poika 1/07 ent. maitoallergikko
tyttö 8/08 ei korviketta, bataatti, puhdaskaura, luumu ja ruusunmarja-omena, rypsiöljy ja 5 lihaa + 6 ruokaa 2 rkl annoksella/pvä . Lisäksi kalkki, vitkiv, Vitol-tipat, Rela, Losec Mups, Gaviscon, Zyrtec ja Lomudal Gi


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.11 16:12 
Poissa

Liittynyt: 28.12.06 1:41
Viestit: 518
Ei kokemusta tattarista, mutta karkeista riisijauhoista saa todella hyvää vispipuuroa - ehkä jos tattarista löytyisi vastaavan karkeita jauhoja?


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.11 16:43 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 20:34
Viestit: 3600
Pitääkö sen jauhon olla karkeaa? Olen itse tehnyt ruisjauhoista vispipuuroa. Käytin karkeita jauhoja, mutta valmistajan sivuilla olikin ruisvispipuuron ohje johon laitettiin hienoja jauhoja. :shock: En ole vielä kokeillut, vaikka noita hienojakin ruisjauhoja kaapista löytyy.

_________________
7 lapsen äiti. 3 ex superallergikkoa. Kaikilla jotain allergioita.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.11 16:58 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Tattarijauhoista (ihan perus) onnistuu kyllä vispipuuro. Nyt en muista ulkoa tarkkaa jauhojen ja veden suhdetta -tarkistan sen kun pääsen vihkojeni ääreen. Muistelisin kuitenkin laittaneeni 0,5l vettä, n.1dl tattarijauhoja,2dl marjoja +suolaa ja sokeria maun mukaan... Mutta kuten sanottua niin tarkistan jos haluat! Kypsytellään 20min ja jäähtyneenä vatkataan. Melko samalla tavalla kuin ruisjauhoistakin..

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24.05.11 22:29 
Poissa

Liittynyt: 27.05.08 14:29
Viestit: 154
Oih! Ihanaa jos onnistuisi! Oonaliinu tarkista vaan :) minäkin odotan...


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 25.05.11 23:23 
Poissa

Liittynyt: 18.11.07 17:58
Viestit: 376
Paikkakunta: Kerava
Joo, olisi ihana saada resepti. Jos viitsit tarkistaa :)

_________________
poika 1/07 ent. maitoallergikko
tyttö 8/08 ei korviketta, bataatti, puhdaskaura, luumu ja ruusunmarja-omena, rypsiöljy ja 5 lihaa + 6 ruokaa 2 rkl annoksella/pvä . Lisäksi kalkki, vitkiv, Vitol-tipat, Rela, Losec Mups, Gaviscon, Zyrtec ja Lomudal Gi


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 26.05.11 21:33 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
noniin :) kotosalla niin pääsee tarkistaan...Oon tehnyt pakastemarjoista (jolloin jauhoja tulee enemmän kuin tuohon toiseen ohjeeseen -marjoista kun irtoaa nestettä)

5dl vettä
1.25dl tattarijauhoja
2.5-3dl pakastemarjoja
suolaa
sokeria

Vispaa kylmään veteen tattarijauhot ja marjat, keitä miedolla lämmöllä välillä vispilällä sekoittaen (ettei tartu pohjaan) n.20min. Lisää oman maun mukaan suolaa ja sokeria. Jäähdytä hyvin ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Ja sitten se oma lemppari näin raparperiaikaan (imetysdieetillä ollessa varsinkin)

5dl vettä
1dl tattarijauhoja
2.5dl pieneksi paloiteltua kuorittua raparperia
0.5dl mansikkahilloa (omatekemää)
1-2rkl hedelmäsokeria
0.5tl suolaa

muuten sama ohje, mutta raparperi kypsyy siinä samalla kun puurokin. Kun vaan muistaa sekoitella, ettei tule kokkareita jauhoista :) Hillo lisätään jäähtyneeseen puuroon, juuri ennen vatkausta!

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 27.05.11 21:53 
Poissa

Liittynyt: 18.11.07 17:58
Viestit: 376
Paikkakunta: Kerava
kiitos Oonaliinu! Pitää hetimiten tässä testailla! :D

_________________
poika 1/07 ent. maitoallergikko
tyttö 8/08 ei korviketta, bataatti, puhdaskaura, luumu ja ruusunmarja-omena, rypsiöljy ja 5 lihaa + 6 ruokaa 2 rkl annoksella/pvä . Lisäksi kalkki, vitkiv, Vitol-tipat, Rela, Losec Mups, Gaviscon, Zyrtec ja Lomudal Gi


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30.05.11 23:41 
Poissa

Liittynyt: 18.11.07 17:58
Viestit: 376
Paikkakunta: Kerava
teinpä seuraavanlaista vispipuuroa tattarista Oonaliinun ohjetta mukaellen:

5 dl vettä
1,25 dl Keskisen Myllyn tattarijauhoja
½ tl suolaa
vajaa ½ dl sokeria

keittelin sen 20 min jauhopuuroa, laitoin sekaan 2 prk vauvan luumusosetta, jäähdytin ja vatkasin kuohkeaksi. tuli makeaa ja hyvää, isoveikkakin tykkäsi!!! ja äippä!

_________________
poika 1/07 ent. maitoallergikko
tyttö 8/08 ei korviketta, bataatti, puhdaskaura, luumu ja ruusunmarja-omena, rypsiöljy ja 5 lihaa + 6 ruokaa 2 rkl annoksella/pvä . Lisäksi kalkki, vitkiv, Vitol-tipat, Rela, Losec Mups, Gaviscon, Zyrtec ja Lomudal Gi


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.05.11 9:24 
Poissa

Liittynyt: 11.09.09 10:24
Viestit: 221
Paikkakunta: Oulu
Millaisia määriä olette käyttäneet muita jauhoja tai ryynejä suhteessa veteen? Mietin, kokeilisiko puuroriisiä tai polentajauhoa.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.05.11 13:22 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Karkeista riisijauhoista ja täysjyvä maissijauhoista sekä polentaryyneistä olen tehnyt samalla suhteella kuin tattaristakin. :D

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.07.11 3:03 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Werzillä on tattarimannaryynejä ja niistä tein meillä tattarivispipuuroa. Hyvä rakenne tuli, tosin lapsi ei tykännyt... :o :lol:

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.11.11 15:14 
Poissa

Liittynyt: 07.02.11 13:18
Viestit: 59
Minäkin olen tehnyt polentasta lappapuuroa eikä kyllä juuri "oikeasta" eroa. Myös riisihiutaleista tulee hyvä.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com