Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Suolainen piirakka? Tai jotakin suolaista herkkua?
ViestiLähetetty: 19.09.11 0:20 
Poissa

Liittynyt: 20.05.07 18:06
Viestit: 136
Olisiko jollakin toimivaa piirakkataikinareseptiä jossa ei olisi ainakaan vehnää, ohraa, kauraa, ruista, tattaria, hirssiä, maitoa, munaa, soijaa..? (mielellään ei myöskään maissia, se ei sovi toiselle lapsellemme edellisten lisäksi).

Siis lähinnä ajattelin että kun käytössä olisi viljojen puolesta riisi, tapioka, peruna (no, ei nyt muuta tule mieleen) niin saiskohan tästä jotenkin väännettyä suolaista piirakkaa? Tai sitten edes suolaisia muffinseja? Tai pasteijoita? Lihapiirakoita? Siis ylipäätään jotakin suolaista juttua?

Olemme ostaneet Allermiinasta aivan ihania lihapiirakoita joissa taikinan ainesosina on mielestäni rasvan lisäksi riisijauhoja ja kenties tapiokaa. Ne on ilmeisesti uppopaistettu rypsiöljyssä. Lapset tykkäävät niistä kovasti, mutta en tajua miten saisin tuollaisia itse aikaiseksi. Ja me käymme Tampereella korkeintaan kaksi kertaa vuodessa:( Olen joskus yrittänyt tehdä jotakin pasteijoita, mutta ei siitä tullu mitään kun koko taikina tuntui leviävän käsiin. Anteeksi vuodatukseni, mutta suurella kiitollisuudella otan vinkkejä vastaan.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: "Suolaisia muffinsseja"
ViestiLähetetty: 19.09.11 13:36 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
25 g hiivaa
2 1/2 dl vettä tai muuta nestettä
1/2 rkl fiberHUSKia
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
n. 3 dl maissi ja riisijauhoja

Lisää lämmitettyyn nesteeseen hiiva ja fiberHUSK. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää öljy, suola ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin mieluiten monitomikoneella (käytän vain sähkövatkainta). Jaa osa taikinasta muffinssivuokiin, lisää lihaa ym haluamaasi suolaista täytettä, lisää loppu taikina päälle. Kohota liinan ala 35-45 minuttia. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Tätä voisi varmaan kokeilla niin että käyttäisi esim. 2 dl riisijauhoja ja yhden perunajauhoja. Ohje on fiberHusk pussin takaa sämpyläohje jota olen käyttänyt suolaisten muffinssien pohjana. Sämpylöinäkin ovat tosi hyviä, meillä syö aikiusetkin tällä ohjeella tehtyjä sämpylöitä.


I


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Pitsa ?
ViestiLähetetty: 19.09.11 13:39 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
Pohjaksi rieskataikina jonka ohje on täällä joskus aikaisemmin esitelty

1 dl pakasteperunaa
1 rkl öljyä
1,5 dl riisijauhoja
suolaa

Sekoita ainekset ja nostele pellille. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

En tiedä onnistuisiko tuohon painella esim lihapalasia jne taikinan sekaan jolloin tulisi jotain pitsan tapaista ?


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.09.11 18:17 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
Olen tehnyt pizzapohjaa ihan vaan korvaamalla tavallisessa reseptissä olevan vehnäjauhon riisijauholla+psylliumilla.

Suolaista piirakkaa voisi kokeilla samalla periaattella kunhan vaan löytää sopivan yksinkertaisen vehnäjauhoreseptin. Olen sellaista joskus tehnyt ja laittanut täytteeksi kinkkusuikaleita, soijajogurttia ja paistettua sipulia.

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Kiitos!
ViestiLähetetty: 20.09.11 0:16 
Poissa

Liittynyt: 20.05.07 18:06
Viestit: 136
Varsinkin muffinsit alkoivat kiinnostamaan kovasti. Olisi tosi "jees" jos voisi noita käyttää ihan suolaisina eväinä esim retkillä. Kokeilen ehdottomasti!


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.09.11 23:08 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Auttaako toi fiber husk siihen ettei taikinasta tule kovaa tai jopa hampaissa narskuvaa, kun tuntuu että kaikesta mitä yritän riisijauhoista tehdä tulee joko tosi sitkeää tai kovaa, kun pikkukiviä. Kertokaa mitä teen väärin? Auttasikohan psyllium (vai onks toi Fiber husk sitä?) tai sokerijuurikaskuitu tai ksantaani tai tapiokatärkkelys tai mikä rakenteeseen?

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.10.11 23:31 
Poissa

Liittynyt: 20.05.07 18:06
Viestit: 136
Voiko tuon Fiber HUSK'n korvata jollakin? (Psyllium? Ksantaani? Jotakin muuta?)Meillä ei ole sitä.... Tai missähän sitä yleensä myydään? Meidän pienessä kunnassa on vain yksi pikkuinen ruokakaupppa....


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.10.11 23:54 
Poissa

Liittynyt: 28.03.08 15:26
Viestit: 722
Paikkakunta: Espoo
Fiber husk = psyllium

Riisijauhoissa kannattaa jättää taikina hiukan löysemmäksi kuin tavallisissa leivonnaisissa -vetää helposti taikinana kovaksi. Ja psyllium+tapioca kyllä auttaa rakenteessa!

Riisijauhoista kun teen sämpylöitä -jos en siis laita siemeniä/porkkanaraastetta tms. joukkoon -jätän taikinan usein puuron paksuiseksi ja nostatan silikonisissa muffinssivuuissa -valmiit sämpylät on pehmoisia...

_________________
Poju12/07 Pahimpana Viljat&lihat (+maito,muna ym.). Rotaatio tiuhaan ja harvaan käytössä. Monipuolisesti voidaan siinä käyttää joka ruoka-ainelohkosta.

Lyyli03/10; moniallerginen -ruokavalio hakusassa


Back to top
 Profiili WWW 
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 06.10.11 15:41 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Oonaliinu: Toi muffinssivuokaidea onkin hyvä, aina kun on ollu löysempää taikinaa niin valunut pitkin peltiä, en oo tullu ajatelleeksi.

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.10.11 18:44 
Poissa

Liittynyt: 16.08.07 14:09
Viestit: 2041
Paikkakunta: Orivesi
Tein juuri tuolla fiber husk-pussin ohjeella onnistuneesti pizzapohjan. Tai siis sellaisia pikkupizzoja. Laitoin puolet riisijauhoa ja puolet hirssijauhoa. nostatin pellillä hetken mutteivät ne juuri nousseet, lisäsin täytteet päälle. UUnissa kohosivat ja sitten lässähtivät kun otin pois :D mutta pohja oli oikein kuohkea ja pehmeä ja 2v lapsi söi mielellään. Osan jätin rieskaleiviksi.

_________________
Poika 08/06, allergiat maidolle, soijalle ja muille pavuille, tomaatille, naudanlihalle, infektioastma (Ventoline, Flixotide)
Tyttö 10/09 sopivia riisi, possu, kana, kaalit, Hollen hirssi, tattari, quinoa, teff?,mustikka, päärynä, mango + rotaatioruuat


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com