Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 15.08.12 8:49 
Poissa

Liittynyt: 11.08.11 9:09
Viestit: 1616
Paikkakunta: Helsinki
Elikkä sopii maissijauho, sininen keiju, kananmuna, sokeri, mausteet.

Kaipaisin jotain varmasti toimivaa ohjetta, suolaista ja makeaa.

Makeat sopivat: mansikka ja mustikka.

Suolaiset: lihoja, parsa- ja kukkakaali.

Nämä siis ns. varmoja.

Mitään psylliumia, eikä tärkkelys (peruna, viljat) voi nyt kokeilla.

Kaipaisin jotain leipästä aamuun, välipalalle ja jotain makeaa herkkua.

Ihanaa jos joku jaksaa auttaa.

_________________
/Nuppu 3/11, Ilman lääkkeitä 7/13 alkaen. Pikkukakkonen 5/14 tulossa


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 15.08.12 10:24 
Poissa

Liittynyt: 23.04.08 15:10
Viestit: 2320
Mustikkapiirakka

100 g keijua
0,75 dl sokeria
2,5 dl jauhoja (minä käytin schär mix c)
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
4 rkl vettä

keiju ja sokeri vaahdoksi, lisätään jauhot, lisätään vesi. Taputellaan piirakkavuokaan, päälle mustikoita ja sokeria. Paistetaan 200 asteessa n. 20 min.

Tuohon taikinaan voisi laittaa myös yhden munan ennen jauhojen lisäämistä ja jättää veden pois. :)

Gluteeniton piirakkapohja (sain kaverilta, on hyvä)

3 munaa
1,75 dl sokeria
1,25 dl sulatettua margariinia
2,5 dl jauhoja
1 kukkura tl leivinjauhetta

sokeri ja munat vatkataan, lisätään margariini ja jauhot. Päälle voi laittaa mitä haluaa. Paistetaan 200 asteessa 13-20 min.

Jos suklaa käy, tämä on hyvä:

200 g keijua
200 g suklaata
2 dl jauhoja (esim maissitärkkelystä ja maissijauhoja tai schär mix c)
1 tl leivinjauhetta
3 munaa
1,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

keiju ja suklaa sulatetaan, munat ja sokeri vatkataan, sekoitetaan aineet taikinaksi, kaadetaan taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan (irtopohjavuoka ehkä paras kun tätä kakkua ei voi kumota, itse nostin vuoasta leivinpaperin avulla), paistetaan 180 asteessa 25-35 min. Saa jäädä vähän löysäksi sisältä. Syödään kermavaahdon tai jätskin kanssa tai on hyvää ihan sellaisenaankin.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 15.08.12 10:26 
Poissa

Liittynyt: 11.08.11 9:09
Viestit: 1616
Paikkakunta: Helsinki
oi kiitos ! :D :D

_________________
/Nuppu 3/11, Ilman lääkkeitä 7/13 alkaen. Pikkukakkonen 5/14 tulossa


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 15.08.12 23:17 
Poissa

Liittynyt: 25.04.11 22:40
Viestit: 2
Paikkakunta: Helsinki
Hei,

tätä syötiin meillä leipänä ennen kuin maissi osoittautui sopimattomaksi. Alkuperäisessä ohjeessa osa jauhoista on tattaria, mutta ehkäpä ne voisi korvata maissijauhoilla?

Maissipannukakku

3,5 dl maissijauhoja tai polentaa
1 dl tattarijauhoja (itse käytin myös täysjyväriisijauhoja)
5 dl vettä
vajaa 1 tl suolaa
2 rkl öljyä/sulatettua Keijua

Sekoita vesi ja jauhot. Anna levätä puolisen tuntia. Lisää suola ja rasva.

Kaada taikina pellille. Paista 220 asteessa noin 25 min.

Ohjeen mukaan näistä voisi paistaa myös lettuja (en ole kokeillut).


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 05.09.12 19:32 
Poissa

Liittynyt: 28.07.08 16:55
Viestit: 718
Me tehdään lättyjä noins/suunnilleen seuraavasti, tosin tattarijauhosta, mutta vaihda jauhoksi maissijauho:

Vissyä/vettä 5dl
Jauhoa n 3dl
Rypsiöljyä loraus (voi jättää poiskin)
sokeria mielen mukaan (1/2dl?)
ripaus suolaa

ja sitten teillehän tohon sais vielä sen 2 munaa!


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 07.09.12 2:42 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Letut on meilläkin ollut pelastusjuttu usein ja jos niihin voi laittaa munaa niin maistuvat maidottomina ja vehnättöminäkin (munatta tattarijauhosta veteen tehtynä ei tarvitse meillä ainakaan kavereille tarjota mutta lapsi itse syö kuitenkin).

Meillä on tykätty SantaMarian karob-"suklaaruutu" ohjeesta. Onko sulla se?

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 07.09.12 13:30 
Poissa

Liittynyt: 28.07.08 16:55
Viestit: 718
Veteen tehdyt tattariletutkin tulevat paremmiksi, kun paistaa reippaassa määrässä Sinistä keijua ja aika kuumalla pannulla ja päälle reilusti sokeria :D Tai sit mä vaan oon tottunut... :oops:

Mutta on tattari "tavis-ruokavalioisille" lapsille aika erikoinen makuelämys kyllä :lol: Meidän lasten serkkupoika on niitä meillä saanut pienestä pitäen ja ihme kyllä syö hyvällä ruokahalulla niitä kyllä. [heart]


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 07.09.12 20:11 
Poissa

Liittynyt: 11.08.11 9:09
Viestit: 1616
Paikkakunta: Helsinki
Oi, tännehän oli tullut hurjasti vastauksia [heart]

Kiitos ! Carob-ohjetta ei mulla ole..

Ja nuo reseptit vaikuttaa kyllä tosi hyviltä, nams.

_________________
/Nuppu 3/11, Ilman lääkkeitä 7/13 alkaen. Pikkukakkonen 5/14 tulossa


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 07.09.12 22:07 
Poissa

Liittynyt: 16.08.07 14:09
Viestit: 2041
Paikkakunta: Orivesi
Pohja:

4 dl Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa Sunnuntaita
2 dl vettä
3 rkl kaakaojauhoa

Kuorrute:

4 dl tomusokeria
50g margariinia
5 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhoja
2 tl vaniljasokeria

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten rasva sekä vesi. Sekoita ja kaada vuokaan (itse käytin vuokaa jonka koko on noin puolet normaalista pellistä). Paista 200 asteessa n.20-25 min. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sulata margariini, sekoita muut aineet keskenään ja lisää margariiniin. Levitä kuorrute pohjan päälle, anna jähmettyä ja sitten herkuttelemaan!


Tämä taisi olla se ohje jos oikein muistan. Eli jauhoja voi soveltaa ja kaakaon sijasta käyttää carobia. Oli mulla kyllä joku toinenkin jossain...

_________________
Poika 08/06, allergiat maidolle, soijalle ja muille pavuille, tomaatille, naudanlihalle, infektioastma (Ventoline, Flixotide)
Tyttö 10/09 sopivia riisi, possu, kana, kaalit, Hollen hirssi, tattari, quinoa, teff?,mustikka, päärynä, mango + rotaatioruuat


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 08.09.12 0:14 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
/\ ja siis pelkästä pohjastakin tulee hyvä kakku ilmsn kuorrutusta. Esim kuvioillisien silikonivuokien kanssa.

Meillä on tykätty myös tattaripipareista, yritän löytää ohjeen.

Entä myslipatukat, oliko ne teille sopivat? Oon laittanut aiemmin ohjeen tänne, ovat tosi suosikki meillä, vaik monet kotileipomukset ei (enää) kelpaa.

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 08.09.12 0:17 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... iparkakut/

Meidän ohjeessahan oli tietysti siirappia (riisi) joka ei teille käy mutta tuo ohje munalla kävisi teille, mausteet voi jättää pois. Tai oletan et maissijauhoista vois tehdä, meillä ne ei ole käytössä niin en tunne. Mut voi tehdä eri muotoisia ja koristellakin sokerivesikuorrutuksella tai tomusokerilla. :) vaikka kesälläkin!

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 08.09.12 0:26 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Entäs sellaisia (jos carob siis käy) riisi-"suklaan" tapaisia corn flakeseistä (en muista miksi niitä kutsutaan mutta olemme tehneet menestyksellä) eli sulatat rasvan, sekoitat joukkoon tomusokeria ja carob-jauhetta, sitten joukkoon sopivat cornflakesit ja annostellaan vaikka muffinssivuokiin ja jäähdytetään kovaksi jääkaapissa.

Ja tuohon samanlaiseen seokseen voi lämpimänä/sulana vaikka dipata mansikoita... (banaania, vadelmia tai mikä vaan sopii). Ja jäähdyttää tai syödä suklaa-fondyynä, tosi hauskaa! Kakuntäytteeksikin käy.

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apua suolaisiin ja makeisiin "leivonnaisiin"
ViestiLähetetty: 09.09.12 10:20 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
SantaMaria kirjoitti:
Pohja:

4 dl Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa Sunnuntaita
2 dl vettä
3 rkl kaakaojauhoa

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten rasva sekä vesi. Sekoita ja kaada vuokaan (itse käytin vuokaa jonka koko on noin puolet normaalista pellistä). Paista 200 asteessa n.20-25 min. ..


Tämä testattu ja hyvää oli [onni] Jauhoja muutin: 3 dl riisijauhoja + 1 dl tapiokaa + 0,5 tl ksantaania ja rasvana 80 ml auringonkukkaöljyä. Kaakaojauhona 2 rkl VanHoutenia. Päälle laitoin tomusokeria ripotellen ja tarjosin banaanivaahdon kanssa.

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com