Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Leipää riisistä/maissista/perunasta?
ViestiLähetetty: 02.04.07 0:01 
Poissa

Liittynyt: 24.11.06 16:00
Viestit: 349
Hei,
etsin Saaralle sopivaa leipäohjetta. Meillä riisi, maissi ja peruna käytössä, mutta rotaatiossa siten, että riisi ja maissi on aina eri päivillä. Ennen rotaatiota tein Semperin jauhoista vuokaleivän, josta oli aivan ylionnellinen, niin loistavaa ilmettä kuin leipää syödessä en ole usein Saaralla nähnyt.
Mutta nyt rotaation aikana ei tuota jauhosekoitusta voi käyttää.

Valmista riisi-perunarieskaa olen antanut, maistuu, muttei innosta yhta lailla. Juju taitaa olla, että olisi samanoloista kuin muilla = isoveljellä.
Vinkkejä?

_________________
-Hanna kera Oskarin 1/04 *A:maito, vehnä ja soija, siitepölyt, astma* sekä Saaran 4/06 *allergiat helpottamassa, poissa maito, muna, vehnä ja joukko muita, astma*


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.04.07 15:24 
Poissa

Liittynyt: 02.02.07 0:22
Viestit: 31
Teen meidän tytölle rieskaa suunnilleeen seuraavalla ohjeella:

n. 5 dl bataattisosetta
n. 5 dl polentapuuroa (5 dl vettä + 1 dl maissiryynejä)
n. 1-2 rkl rypsiöljyä
vähän suolaa

Teen ensin bataattisoseen (joka siis teillä voisi olla perunasosetta): keitän bataatit ja soseutan, en lisää mitään nesteitä.
Sitten keitän puuron: 5 dl vettä kiehuvaksi, lisätään 1 dl maissiryyniä, keitetään n. 7 min. Puuro saa olla paksua. (Teillä tämän voisi tehdä joko maissista tai riisistä.)
Lisään kattilaan bataattisoseen, öljyn ja suolan (öljyn tilalla voi käyttää sopivaa rasvaa tai jättää vaikka kokonaan poiskin, suolankin voi jättää pois), sekoitan ja annan tasaantua hetken.
Nostelen kauhalla pellille leivinpaperin päälle kökkäreitä, jotka tasoittelen n. oman kämmenen kokoisiksi, ½ cm paksuiksi rieskoiksi. Paistan uunin ylimmällä tasolla 250 asteessa n. 20 min. tai niin kauan, että pintaan tulee ruskeita pilkkuja.
Tekee ainakin meillä tosi hyvin kauppansa. Eihän se kyllä vuokaleipää ole...

Vaihtoehtoisesti laitan tuon puuron tilalle
vajaan pari desiä maissijauhoja (n. puolet hienoa ja puolet täysjyvää) ja
½ dl maissitärkkelystä
Sekoitellaan kaikki aineet ja nostellaan pellille samalla tavalla kuin tuo toinenkin.
Paistetaan 275 asteessa n. 10 min.
Maissijauhon tilalle voi tietenkin taas vaihtaa riisin, ja maissitärkkelyksen voi korvata perunajauholla. Tällä ohjeella tulee "leipämäisempää", kun tuo ylempi ohje tuottaa enemmän sellaisia letuntapaisia leipäsiä. Tästä alemmasta ohjeesta voisi kokeilla tehdä sämpylöitä paperisissa muffinssivuoissa, muistuttaisi ehkä enemmän sitä mitä isoveli teillä syö.

Allergialeivonnassa taitaa avainsana olla rohkeus kokeilla, nuokin ohjeet taisi alunperin olla perunariisirieskoja... Toivotan onnistumisen elämyksiä!


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.04.07 15:54 
Poissa

Liittynyt: 24.11.06 16:00
Viestit: 349
Ihanaa,kiitos ohjeista!
Joo, kokeilla pitää. Makeita olen leiponut aika paljonkin, mutta leipää vähemmän. Ja tuotokset olleet aika kovia koppuroita, jotka eivät ole maistuneet :oops: Jostain syystä omistan vain makean jauhopeukalon :roll: Kokeilenpa tällä ohjeella!

_________________
-Hanna kera Oskarin 1/04 *A:maito, vehnä ja soija, siitepölyt, astma* sekä Saaran 4/06 *allergiat helpottamassa, poissa maito, muna, vehnä ja joukko muita, astma*


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.04.07 17:17 
Poissa

Liittynyt: 11.12.06 18:12
Viestit: 230
Paikkakunta: Porvoo
Farinalla on täysjyväleipäjauhoja, josta tulee herkullinen vuokaleipä (jos vain kaikilta aineosiltaan sopii!).

Gluteiiniton täysjyväleipäseos
Ainesosat: täysjyväriisijauho, tapiocatärkkelys, karkea riisijauho, sokeri, psyllium, suola, ksantani E415.

_________________
esikoinen 11/03 atopiaa, astmaa, allergioita (kuitenkin koko ajan väistymässä, maito tosi pahis, samoin kananmuna)
kuopus 3/06 allergiat vähenee hiljalleen, lievä astma


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.04.07 18:24 
Poissa

Liittynyt: 24.11.06 16:00
Viestit: 349
Ihanaa, kuulostaa hyvältä, en ole tuota huomannut vaikka Farinan tuotteita muuten käytössä! Täytyy ottaa tapioca kokeiluun! Kiitos vinkeistä :D

_________________
-Hanna kera Oskarin 1/04 *A:maito, vehnä ja soija, siitepölyt, astma* sekä Saaran 4/06 *allergiat helpottamassa, poissa maito, muna, vehnä ja joukko muita, astma*


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.01.09 12:23 
Poissa

Liittynyt: 13.08.08 18:15
Viestit: 277
Paikkakunta: Kotka
Meilläkin kaipaillaan leipäohjeita. Tota Farinan täysjyväleipää en ole kokeillut kun en tiedä sopiiko tapiokatärkkelys. Eli riisijauhoista ja maissijauhoista leipää pitäs saada aikaseksi. Onnistuisikohan ihan tavallisesta sämpyläohjeesta jos vehnä-tai hiivaleipäjauhot vaan korvais riisijauhoilla? Täytyy varmaan kokeilla.

_________________
Nico 06/03 ei allergioita?
Nelli 06/07 laajat ruoka-allergiat, nyt paljon helpottaneet, viljat ainakin vielä pahat+siitepölyt+atooppinen ihottuma+ astma
Noora 01/09 laajat ruoka-allergiat, helpottaneet, viljoille vähän oireilee
Netta 10/11 ruoka-allergiaa


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com