Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Mitä teette Farina lettujauhoista ilman maitoa ja kananmunaa
ViestiLähetetty: 04.10.11 23:58 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Kun ei voi käyttää kananmunaa niin miten paljon pitää laittaa margariinisulaa/öljyä? Entä nesteeksi, meillä kävisi riisimaito tai vesi. Ootteko käyttäny marja/hedelmäsosetta tilalle ja miten paljon? Entä ootteko tehneet kasvislettuja?

Hedelmistä ei tytölle käy mikään mutta marjoista vadelma, ruusunmarja sekä mustikka. Kasviksista käy kesäkurpitsa, parsakaali ja kukkakaali, mitäköhän noista keksisi ja kantsiskohan lisätä esikypsennettynä taikinaan vai kesäkurpitsa esim. raasteena?

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.10.11 1:13 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
En osaa sanoa paljonko, kun teen ihan näppituntumalla, mutta siis lettutaikinan vedestä/kuplavedestä/mehusta/maidonkorvikkeesta, öljystä ja mistä vaan jauhoista. Tosi kuumalla hyvällä pinnoitetulla pannulla, että pysyy kasassa. Toiset turvotuttaa taikinan, mä koen tattarin kanssa, ettei tarpeen.

Teemme omenalettuja, mangolettuja, kesäkurpitsa ja porkkana. Hedelmät soseena, kesäkurpitsa raastettuna suoraan, porkkana samoin soseena. Antavat väriäkin. Mustikka kokonaisina.

Näin meillä.

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 14.11.11 15:13 
Poissa

Liittynyt: 07.02.11 13:18
Viestit: 59
Mie olen laittanu öljyä/margariinia parin teelusikan verran. Kananmunan olen korvannut No Egg -kananmunankorvikkeella, olen kyllä tainnut tehdä ilmankin. Ja pieniä lettuja tai isompi pannukakku paistettu. Mustikkahillolla menee meillä. Oletko huomannut, että Farinalla on myös samannäköinen paketti piirakkataikinaseosta? Siitä voi tehdä myös kakkupohjan ja tuli hyvä (ilman kananmunaa) :)


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21.11.11 1:00 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Joo se piirakkapohja-aines on mulle tuttu, oon laittanu siihen n. 200g sulatettua margariinia ja 1 prk ruusunmarja-vadelmasosetta ja tilkan vettä ja sit vatkannu sekottimella ja paistanu joko piirasvuuassa marjapiiraaksi (mustikkaa ja/tai vadelmaa päälle) tai sit oon tehny myös siitä irtopohjavuuassa kakkupohjan ja täytteeksi laittanu marjoja ja kauravaniljakastiketta, joskus oon tehny sellasen kiilteenkin kakunpäälle. Se kauravaniljakastike (Oatly) on vaan vispaamisesta huolimatta aika valuvaa ja siten vähän hankalaa, kauravispit meille harmi vaan ei käy soijalesitiinin (go green) takia eikä maissipohjaisen glukoosisiirapin (Sunnuntai) takia.

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23.11.11 23:54 
Poissa

Liittynyt: 20.05.07 18:06
Viestit: 136
Minä teen edellisten vastaajien lisäksi Farina lettujauhoista muffinseja ja pikkuleipiä sekä myös feikkejä pinaattilettuja lisäämällä lettutaikinaan soseutettua parsakaalia. Se maistuu meidän koululaiselle hyvin, myös koulun keittiö käyttää tätä ohjettani pinaattilettupäivinä. Niin ja sitten me tietty tehdään "tortilloja" elikkäs täytettyjä lettuja.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mitä teette Farina lettujauhoista ilman maitoa ja kananm
ViestiLähetetty: 02.01.12 19:16 
Poissa

Liittynyt: 06.11.11 17:02
Viestit: 1
Paikkakunta: Helsinki
Sain joululahjaksi allergia reseptikirjan jossa käytettiin lettutaikinassa 1/4 tl ksantaania (gluteiinittoman leivonnan sitkoaine, valmistettu bakteerien avulla sokeriliuoksessa)+ 1 rkl tärkkelysjauhoa kananmunan sijasta hyydyttämään taikinaa. Hyvin toimi.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mitä teette Farina lettujauhoista ilman maitoa ja kananm
ViestiLähetetty: 03.01.12 21:05 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
Farinan jauhoista teen lettuja näin:
3 dl nestettä
1 ps lettujauhoja
1-2 rkl öljyä
1 dl sosetta (esim. omena, kesäkurpitsaraaste, 150 g pakastepinaattia, bataattia tai banaania)
1/3 tl leivinjauhetta (tekee kuohkeutta, ei välttämätön)

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mitä teette Farina lettujauhoista ilman maitoa ja kananm
ViestiLähetetty: 18.02.12 21:26 
Poissa

Liittynyt: 02.01.12 0:23
Viestit: 24
Teen letut mielummin veteen kuin riisimaitoon. Ilmeisesti riisimaidon sokeri palaa pannuun ja tekee paistamisen vaikeaksi. Laitan
3 dl vettä
Pussi lettujauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl öljyä
Paistan teflon pikkulätty pannussa.

Kasvispihveihin laitan pieneksi paloiteltuja keitettyjä kasviksia(porkkana, parsakaali, kukkakaali).

_________________
Esikoinen: entinen moniallergikko, nyt ruokavaliosta poissa enää kaura, atopia vaivaa edelleen

Kuopus 4/2009 allergia, astma, atopia. Sopivia: riisi, maissi, kotimaiset marjat, lihat, kalat, päärynä, keitetty porkkana, kurkku, parsakaali, kukkakaali


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mitä teette Farina lettujauhoista ilman maitoa ja kananm
ViestiLähetetty: 16.12.12 15:25 
Poissa

Liittynyt: 04.06.09 21:15
Viestit: 39
Paikkakunta: Lapua
Minä tein ihan veteen ilman rasvaa. Ja sain ne kyllä paistumaan täydellisesti, käännön kanssa ei vain saanut hätäillä, muuten alkoi tarttua ja rikkoutua.

_________________
02, 03, 05, 06, 10 ja 12-syntyneet lapset, kolmella ruoka-aineallergioita.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com