Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Olisiko leipäohjetta meille? Tattari-riisi leivinjauhella
ViestiLähetetty: 13.11.11 0:41 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
En löytänyt haulla ohjeita. En onnistu tekemään leipää, jota kuopus söisi eivätkä hiivalla edes nouse oikein. Netistä löytyvissä ohjeissa lähes aina perunaa.

Olisiko kellään hyvää ohjetta meille? Tattari on sopiva, riisi pienissä määrin, käytössä myös öljy,margariini, leivinjauhe, hiiva, siirappi ja muutama hedelmä ja vihannes, mm. Porkkana.

Kuinka kannattava kokeiltava on ksantaami ja onko usein epäsopiva?

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Tattarireseptejä
ViestiLähetetty: 13.11.11 19:49 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
Helpot tattarileivät

100g maidotonta margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
3 dl tattarijauhoja
1 tl soodaa

Kiehauta margariini, sokeri ja siirappi. Jäähdytä. Lisää tattarijauhot, joiden joukkoon on sekoitettu sooda. Anna taikinan levätä kylmässä muutama tunti tai yön yli. Pyörittele taikinasta tanko, leikkaa parin sentin paloiksi, jotka pyörittelet käsien välissä palloiksi. Painele haarukalla ristiin rastiin pellille leivinpaperin päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Tällaisen ohjeen olen löytänyt jostain netistä mutta en ole vielä tullut kokeilleeksi.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Tattaripitsa
ViestiLähetetty: 13.11.11 19:55 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
Tässä lehdestä nappaamani tattaripitsan ohje. Olen joskus tehnyt tällä ohjeella "rieskasia" tekemällä vain pohjia.

2 isoa tai 4 pienempää pitsaa

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
5 1/2 dl tattarijauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää öljy ja suola ja sekoita taikinaksi tattarijauhoilla. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaisena. Taputtele taikinasta jauhotetuilla käsillä pitsapohjia leivinpaperille. Kohota puolisen tuntia. Täytä ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Maissi rieskat
ViestiLähetetty: 13.11.11 19:58 
Poissa

Liittynyt: 28.11.06 15:56
Viestit: 534
1 dl maissisosetta (tai pakasteperunaa tai jotain muuta vastaavaa)
1 rkl öljyä
1 dl vettä
2 dl tattarijauhoja
suolaa

Sekoita ainekset. Nostele pellille 3 rkl taikinaa ja tasoita lusikalla. Paista 250 asteessa n. 15 minuuttia.

Meidän keskimmäinen söi näistä rieskoista leikattuja suikaleita pannulla margariinissa kuullotettuna ja suolalla maustettuna ranskalaisten korvikkeena.

t. Heli ja kolme lasta


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Maissi rieskat
ViestiLähetetty: 15.02.12 0:52 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
mkjtttjj kirjoitti:
1 dl maissisosetta (tai pakasteperunaa tai jotain muuta vastaavaa)
1 rkl öljyä
1 dl vettä
2 dl tattarijauhoja
suolaa

Sekoita ainekset. Nostele pellille 3 rkl taikinaa ja tasoita lusikalla. Paista 250 asteessa n. 15 minuuttia.

Meidän keskimmäinen söi näistä rieskoista leikattuja suikaleita pannulla margariinissa kuullotettuna ja suolalla maustettuna ranskalaisten korvikkeena.

t. Heli ja kolme lasta



Hatunnosto sulle kekseliäisyydestä! Mäkin oon mitä ihmeellisimpiä kikkoja tehnyt että saan näyttämään ruuan jokseenkin samalle mitä muut syö ja että pieni saa kokea saavansa itsekin jotain herkkua.

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Olisiko leipäohjetta meille? Tattari-riisi leivinjauhell
ViestiLähetetty: 18.02.12 11:14 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
Mä leivon sämpylöitä tattarista, riisista ja tapiokasta. Psylliumista on mun mielestä enemmän hyötyä kuin ksantaanista eli jos jotain apuainetta leivontaan haluat kokeilla, kokeile sitä.

25 g hiivaa
3 dl vettä
2 tl Fiber Husk psylliumia
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 rkl fariinisokeria
1/2-1 tl Pan-suolaa
1 dl raastettua bataattia (porkkana sopii varmaan yhtä hyvin)
1/2 dl tapiokaa (varmaan peruna/maissitärkkelys sopii myös)
1/2 dl Keskisen myllyn tattarirouhetta
3 dl Risenta riisijauhoja (voit korvata osan riisistä tattarijauhoilla, jos ne sopii paremmin kuin riisi)

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium, bataatti, öljy, suola ja sokerit ja anna turvota 10 min. Lisää jauhot vatkamaamalla ja vatkaa taikinaa 5 min. Lusikoi sämpylät pellille ja kohota liinan alla 20-30 min. Paista 200-asteessa noin 20 min (riippuu sämpylän koosta).

Taikinasta ei saa tehdä liian paksua eli se pitää jäädä paksun puuron kaltaiseksi ja käsin sitä ei pysty silloin leipomaan ts. sämpylöitä ei voi käsin pyöritellä vaan ne pitää lusikoida kahden lusikan avulla pellille.

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Olisiko leipäohjetta meille? Tattari-riisi leivinjauhell
ViestiLähetetty: 01.03.12 14:39 
Poissa

Liittynyt: 08.06.07 14:36
Viestit: 743
Jos teille käy täysjyväriisi niin Farinalla on näppärä täysjyväleipäjauhoseos (sis.riisi+tapioka).

Psyllium on leivottaessa hyvä lisä, muista myös että taikinan pitää jäädä puuroksi gluteenittomassa leivonnassa eli ei yhtä paksuksi kuin tavallisessa, muuten ei kohoa. Koska ei ole vehnää tuomassa sitkoa on tärkeetä kohoamisen kanssa että gluteenitonta taikinaa vaivataan kauan, että siihen menee reilusti ilmaa joukkoon, kohotusaika sen sijaan pitää olla lyhyempi kuin tavallisessa leivonnassa ettei lässähdä. Ja sit vielä se että kantsii tehdä leipä vuokaan tai esim. silikoniseen muffinssipeltiin sämpylöitä, koska se taikina on löysempää kuin tavallinen.

Parhaan tuloksen saa kun käyttää eri muodoissa viljoja samassa taikinassa eri karkeuksia sekaisin. Riisiä on hiutaleina, valkoisena jauhona,täysjyväjauhona,tärkkelyksenä, tattaria leseinä, rouheena,hiutaleina, jauhoina. Eri karkeuksia sekaisin niin tulee hyvä rakenne.

Meillä on leipäkone mikä on ihan loistava apu, kun joutuu ite tekeen tytölle leivät, suosittelen!Se on n. 100€ investointi, mutta hintavia on kaupankin gluteenittomat tuotteet et maksaa pian itsensä takaisin ja sitä voi sit käyttää myöhemmin tavalliseen leivontaan jos tarve gluteenittomuudelle poistuu.

_________________
Lapset:
-06 voi syödä jo kaikkea!:)
-10 juo soijamaitoa
Allergiat: vehnä, ohra, ruis, hirssi, täysj.riisi,maito,kananmuna, kala, tomaatti, paprika, banaani, bataatti, tomaatti, avocado, mansikka, mustikka, pähkinä, suurin osa mausteista,kissa,koira,koivu


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com