Kirjaudu sisään


Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä

Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Aleksanterin leivokset peruna-, kaura- & riisijauhosta?
ViestiLähetetty: 13.03.12 14:35 
Poissa

Liittynyt: 22.09.09 1:40
Viestit: 968
Hei

olisiko kellään vinkkiä, jos yrittäisin tehdä Aleksanterin leivoksia niin että käyttäisin peruna-, kaura- ja/tai riisijauhoja?

Mitä mieluiten, mikä yhdistelmä, missä suhteessa?

Olisin ikikiitollinen.

Tarttisin ihan konkreettisen ohjeet, koska tämä on ihan uutta meille. Meillä kun on leivottu vaan tattarijauhosta ja nyt ajattelin kokeilla noita synttäreille. Maito ja muna on poissa nekin (eli pysyykö kasassa ilman?), margariini on mukana.

_________________
03/05 esikoinen: Astma, siitepöly- ja sieni-itiöallergia, vaikea hyttysallergia, joitain ruoka-aineall., atooppinen ihottuma (ja refluksi).
03/09 kuopus: Entinen kaikelle allerginen refluksilapsi. Poissa maito, soija, muna, kotimaiset viljat.


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Aleksanterin leivokset peruna-, kaura- & riisijauhosta?
ViestiLähetetty: 13.03.12 21:25 
Poissa

Liittynyt: 01.02.08 13:01
Viestit: 2093
Viikonloppuna viimeksi tein :D

200 g margariinia (meillä käytössä Pirkan leivontamargariini)
1 dl sokeria
1 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl tapiokatärkkelystä (perunajauho sopii yhtä hyvin)
3 dl Risenta-riisijauhoja
1 tl ksantaania

Täyte: sopivaa marmeladia
Kuorrutus: tomusokeria+vettä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vesi ja jauho-leivinjauhe-ksantaaniseos muutamassa erässä koko ajan vatkaten.
2. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.
3. Levitä taikina pellille (tulee 1/2 pellillistä). Itse levitän veitsellä. Joskus kaulitseminenkin onnistuu, taikina voi eri kerroilla olla hieman erilaista.
4. Paista 175-asteessa 20 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hyvin. Mielellään vaikka pari tuntia, niin kovettuu hieman.
6. Jaa levy terävällä veitsellä puoliksi ja levitä marmeladi (=oikein paljon sokeria sisältävä hillo) toiselle puolikkaalle.
7. Nosta toinen levy kiinni ja paina kevyesti. Levy menee TODELLA helposti rikki.
8. Kuorruta sokerikuorrutteella: itse laitan noin 2 dl tomusokeria ja tilkan vettä ja sekoitan aika paksun tasaisen seoksen. Väriäkin olen laittanut: joko elintarvikeväriä tai sitten marjamehua.
9. Anna kuorrutteen kovettua kunnolla ja leikkaa sen jälkeen pieniksi leivospaloiksi.

_________________
Poika 10/2007: laajat ruoka-aineallergiat (30 sopivaa ruoka-ainetta, rotaatio todettu hyväksi) astma ja siitepölyallergiat
Poika 11/2012: id-maito, 10 ruoka-ainetta rotaatiossa
Iskä kaikkiruokainen
Äiti kaikkiruokainen, jolla muutamia muita allergioita


Back to top
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Etusivu : Perustietoutta : Reseptejä


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com